Prodajem strojeve
Korali su vrhunska firma,ali ovu su pravili za vreme Musolinija.Ako sumnjate da moze da se napravi ljustilica otidite u Lebane,tamo postoje dve koje sam video.Jedan od njih se zove Zoran i izvozi za Litvaniju .U principu to napravi strugar,izbalansira osovine,treba mu motor verovatno sa reduktorom,jedan ostar noz i eto ti ljustilice za topolu.Posto je to sezonski posao kupi ako mislis time da se bavis oljustene elemente,pravi coskove od bukve i bog te veselio.
Sasa, cenovnik imas na www.gajbice.cjb.net
Sasa, koliko ljudi - toliko cudi, uvijek je to bilo.
Ovo su vrlo ozbiljne masine (ozbiljne u smislu konstrukcije:mocne su), pa makar bile i iz vremena Marije Terezije. Vrlo tesko je ljustiti, pa
makar i topolu, ako postolje nema neku solidnu tezinu.(barem 1 t.) Bukovinu mozes ljustiti, samo kao i svako drvo za ljustenje mora
ispuniti odredjene uslove sto se tice klase drveta.
Ja sam rezao bukovinu na brentu, zatim je parao na 5-9. Zakivanje je islo pneumatskimj alatom, naravno rucno, pa se i takvim radom
ostvarivao pozitivan efekat.
Napravi sto tezu gajbicu, bolje ces je prodari. Raspitaj se u Tuzi, oni su vrlo veliki i najozbiljniji kupci.(moje iskustvo).
Ovo su vrlo ozbiljne masine (ozbiljne u smislu konstrukcije:mocne su), pa makar bile i iz vremena Marije Terezije. Vrlo tesko je ljustiti, pa
makar i topolu, ako postolje nema neku solidnu tezinu.(barem 1 t.) Bukovinu mozes ljustiti, samo kao i svako drvo za ljustenje mora
ispuniti odredjene uslove sto se tice klase drveta.
Ja sam rezao bukovinu na brentu, zatim je parao na 5-9. Zakivanje je islo pneumatskimj alatom, naravno rucno, pa se i takvim radom
ostvarivao pozitivan efekat.
Napravi sto tezu gajbicu, bolje ces je prodari. Raspitaj se u Tuzi, oni su vrlo veliki i najozbiljniji kupci.(moje iskustvo).
- jovovicpetko
- Šegrt
Nisam mogao da se ne ukljucim.Izvezo sam kamione i kamione bukovih coskova 35x35,Italijani stare varalice racunaju 33x33,znaci ukrao te 12,5 % na meri.Placaju 155 Eura f-co Verona.Ovo bi i dalje radio ali traze da su im elementi min 2 metra pa sam im se zahvalioOnda kupi ista fabrika iz Grocke oljustene elemente koji se prave od FURNIRCA kanadske topole . Zakucaju samo gajbicu i to je to.Bukovi coskovi jaki drze jako gajbicu kvalitet dobar Bukvu mogu da ljuste samo ozbiljnija postrojenja sa potrosnjom struje min 40 kWh,a kvalitet bukovog trupca je bez cvora.Firma iz Grocke kod Beograda je www.novasumadija.rs.Snabdevaju elementima zapad ,a gajbicama pola ex Juge.Sasa moj ti je savet za pocetak kao sto ti i Lukovic predlaze kupi elemente-mozes podove vec zakucane i slozene na palete ,a isti je slucaj i za stranice gajbica a njih bi mozda mogao i da struzes ako ti je rez mali(moja brenta 2 mm Wood-mizer a imam i masinu za izradu paletnih elemenata-isti rez).Ako krene- masine mozes da kupis gde hoces mozes i od kolege koji nudi na forumu.Cena trupca furnirca od kanadske topole je 60 eura kubik,a L klase oko 47 eura u Srbijasumama plus utovar i prevoz pa vidi kad ti daju ponudu za elemente koliko su povoljni.
Nijesi pratio izlaganje kolega.lukovic wrote:Znaci ti mu predlazes da prodaje gajbice na kilo.
Prvo voce je mnogo skupo. Prodaje se na veliko po sistemu bruto-neto, tako da prodavac tog voca ili povrca (sve jedno) mnooooooooooogo
vise voli da kupi holandezu od 1,700 grama, nego li onu od 700 grama. Smo jedan primjer (svojevremeno u N.Sadu prve smokve su
kostale 7 dojc maraka, a na primjer jedna holandeza 0,50 centi, pa saberi 2+2 i vidi posto je gajbica na kilo) . Toliko o tome.
Sasa dobro ti kaze Rade. Podji u Tuzi, garantujem da ces naci ljude koji ce da ti avansiraju proizvodnju. Presaberi obadvije kombinacije.
pa se vidi sta je bolje raditi (u svakom slucaju dobar je to biznis).
Ove masine su u redu u svakom pogledu. Obrati malo paznju na alate (sta sve ide eventualno uz masinu) jer nije skupa masina, vec alati.
Sto se tice drveta za ljustilicu (svaka vrsta se bira da nije cvornovato)
Neznam sada, a ranije je imao samo jedan proizvodjac u Zeti (radio je primitivnom metodom).
Izvedi racun sa uvozom sirovine, a ti samo sastavi, to ide mnogo brzo.
Srecno.
Sta je taj sistem bruto-neto? 'Ebes ga nikada nisam bio neki trgovac, iako evo 20 godina kako radim u firmama koje se bave trgovinomGaga wrote:Prodaje se na veliko po sistemu bruto-neto

A ne, ne... Zemljoradnici slabo znaju matematiku, ali su zato u racunu velemajstoriSasa wrote:Zemljoradnici su posebna vrst, njihova matematika je uvijek korak ispred!

Matematika, to su ti integrali, diferencijali, teoreme i slicne gadosti.
Necu nikada zaboraviti moju bivsu lepsu polovinu (inace dipl. matematicara sa prosekom preko 9), kojoj tetka na Zemunskoj pijaci nudi majce po 7 dinara:
Ma skupo ti je to!
Evo moze dve za 15.
Vazi

Ako se neka roba ne krcmi, vec se prodaje "Na veliko" ili "Na gajbu" kod naseg covjeka je uobicajen izraz "Bruto-neto".mbole wrote:Sta je taj sistem bruto-neto? 'Ebes ga nikada nisam bio neki trgovac, iako evo 20 godina kako radim u firmama koje se bave trgovinomGaga wrote:Prodaje se na veliko po sistemu bruto-neto
A ne, ne... Zemljoradnici slabo znaju matematiku, ali su zato u racunu velemajstoriSasa wrote:Zemljoradnici su posebna vrst, njihova matematika je uvijek korak ispred!
Matematika, to su ti integrali, diferencijali, teoreme i slicne gadosti.
Necu nikada zaboraviti moju bivsu lepsu polovinu (inace dipl. matematicara sa prosekom preko 9), kojoj tetka na Zemunskoj pijaci nudi majce po 7 dinara:
Ma skupo ti je to!
Evo moze dve za 15.
Vazi
Tako prodavana roba ima nesto manju cijenu, a unutra sta nadjes i normalno gajbica koliko tegne.
Majstorski racun.