savak wrote:Da li neko ima nacrt za ove stolice i sto? Imam naručenu jednu grnituru za izradu a nemogu da iskopam nacrt na googlu. Bio bih veoma zahvalan ako bi neko postavio neki link ili još bolje nacrt za izradu!
Nisam bio neko vreme na forumu pa nisam mogao da ti posaljem link,slao sam ga sirom sveta preko raznih foruma pa bih sigurno i tebi poslao...
Sto se Sasa tice tvog komentara mogu ti samo reci da imamo razlicite ukuse...Sto se tice cene od 150eura mnogo sam se iznenadio (ne mogu da verujem da je u Podgorici tako niska cena rada a i materijala),ja sam samo za rad uzeo 800eura i cini mi se prema radu i vremenu da je i to malo...Mogu ti reci da sam dobro zapamtio ovaj posao jer sam ga radio zimi na minus petnest stepeni a svaki deo klupa i stolova koji ima obline radio sam na strugu (Zamisli dasku 20 cm sirine metar duzine pri brzini okretanja preko 1000 obrtaja u minuti...)Moja radionica je skromna nemam bansek ,tada nisam imao ni stoni frezer pa sam ipak uspeo perfektno da odradim posao na masini koja nije predvidjena za tu vrstu rada.Mogu ti reci i da sam koristio druge masine sigurno nebih ovako precizno odradio ovaj posao gde bukvalno su delovi identicni kao da su radjeni na CNC masini.
Na jednom velikom medjunarodnom forumu gde u proseku na 10minuta neki stolar prikaze svoj rad ja sam za ovu garnituru dobio priznanje za naj rad valjda tog dna uz mnogo pohvalnih komentara a i na drugim forumima sirom planete dobio sam dobre komentare od majstora cijem ukusu ne smetaju srafovi...
Googlaj malo na engleskom ,ruskom,spanskom... ,,radovi od Vanzemaljca,,da nebih reklamirao druge forume...
Evo neke slike kako sam radio naslon...

P.S. Mogu ti reci da udobniju klupu za sednje nisam video...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...