@dikar
27 Nm ... skoro ko moj ljubimac...
http://www.bosch-professional.com/rs/sr ... 10-8-2-li/
zanimljivo...moracu ga detaljno pogledam kad budem svracao u prodavnicu ovih dana...
potrebna baterija
http://www.skileurope.com/catalogue/lng ... F0156222AA
nije profi klasa kao Bosch, ali za te pare vredi
nije profi klasa kao Bosch, ali za te pare vredi
- sreta steta
- Brzi dodavač alata
Odlicna ideja ovo sa auto punjacem,nego dali ima veze kako povezujem zice srafilice i auto punjaca? Mislim plus sa plus a minus sa minus ili je nebitno. Ne bi da spalim srafilicu.dikar wrote:mozes srafilicu da povezes sa punjacem za automobilske akumulatore oni imaju potrebnu amprezu. Posto je srafilica 12v sasvim dovoljan ce ti biti punjac 12v 6A. (20-25 eura)
Dasnane ako mislis na Skil 6222 ima i reostat i kocnicu, samo nema baterije, a ima obrtni momenat 27nm, sasvim dovoljno za stolarske i nestolarske zanimacije
Usput ovakve srafilice kao SKIL 6222 pocele su da dolaze i iz Kine, video sam par modela na tezgama i kod jednog prijatelja stolara. On je zadovljan sem sto je kabel veom loseg kvailteta (promenio ga je za nedelju dana.) a masina je solidna ima oko 300w a kosta oko 25-30 eura na tezgama.
- maricaiivica
- Moderator
- sreta steta
- Brzi dodavač alata
- maricaiivica
- Moderator
Hoce sigurno a da li ce raditi punim kapacitetom zavisi od nekoliko faktora.sreta steta wrote:Mislim da cu resiti problem vrlo lako sa napajanjem iz kompjutera. Kako sam se danas informisao vrlo je moguce da uspe,a i ne kosta puno.
Svakako, na konektoru napajanja koji bi trebalo da ide u maticnu plocu imas jednu zelenu zicu (negde u sredini konektora) i nju moras da prespojis (i obicna spajalica posluzi) sa bilo kojom od crnih. Tako si rekao napajanju da je ploca prikljucena i ispravna.
Ako je srafilica pravljena za 12V napajanje i ako tvoj izvor struje ima dovoljno snage (struje-A na 12 voltnoj grani) mora da radi.
Ostaje ti jos da obezbedis dobar kontakt (spoj)
Javi rezultate

kad sam povezao suprotno nekako je imao manju snagu jbg ja sam samo stolar mozda ima veze neka elektronika untra,neznammaricaiivica wrote:Nisam nikada otvorio niti jednu ali zar to nije jednosmerni motor sa cetkicama? Ako sam u pravu zasto moras?jomiwork wrote:jedno vreme sam itako koristio šrafilicu moraš plus na plus a minus na m.....
Last edited by jomiwork on 08 Mar 2012 23:22, edited 1 time in total.