Prodajem strojeve

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
davorpet
Brzi dodavač alata

Post by davorpet »

A da li možda netko od vas ovdje zna nekoga tko je zainteresiran za kupnju ovakvih mašina?S obzirom da sam novi ovdje,vjerujem da ste upućeni puno više od mene u to sve. ;)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja sam ozbiljno zainteresovan, samo da vidim mogucnosti pravljenja gajbica od bukovine jer nemam topole!!!

Milance mi smo Crnogorci svakog dana sve vredniji pa mozda pocnemo nest da sadimo jednog dana, a ja bih kupio masine da budem spreman kad taj dan dodje!!!:))
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Milanče wrote:koliko znam CG nije voćarski region pa i nemaš kome da uvaljaš gajbice!
Zeta (dolina reke Zete) priozvodi ozbiljne kolicine povrca, za koje su takodje potrebne gajbice (ako se dobro secam par berbi godisnje).
Grozdje takodje trazi gajbe, limun, kivi...
Mislim da ima sasvim dovoljno posla.
E topolu ce vec tesko naci u CG, ali to je opet pitanje ekonomije. Ako nema topole, onda gajbe ocigledno prave od necega drugog, ili uvoze topolu. Uvoz gotovih gajbica verujem da je prilicno neisplativ zbog veeeelikih transportnih troskova (jako velika zapremina).
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Sasa, ja sam svojevremeno radio holandeze za trziste zete. Mogu se one raditi i od bukve i to vrlo dobro (kada krene prvo voce, puno su
trazenije bukove nego li camove, zbog tezine, roba se prodaje bruto-neto). Inace topolo imaz u zeti i to po Skadarskom jezeru, koliko
hoces. Rade se i od camovine. U stvari mozes je raditi od onoga cega imas, sve ce proci. Ja sam radio tako sto sam ugovarao i dobijao
avans. Kako to danas ide ne bih znao. Ali je sigurno da ces plasirati sve sto napravis. Naplata? znas vec radis posao. Docim za holandezu
uvijek mozes uzeti kes.

Milance vjerovatno nijesi cuo na Cemovskom polju nalazi se najveci vinograd u jednoj parceli u Evropi. a zasadjeno je tek malo.
"Plantaze" su veeeeeeliki potrosac holandeza.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sta su holandezi? One plitke gajbice, ili nesto drugo?
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

plitka gajba kao za jagodu,breskvu...jedan eventualno dva reda voca povrca.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja sam siguran da trziste postoji, ima jedna firma u Zeti koja se bavi proizvodnjom ali kad pocne berba grozdja svakodnevno stizu kamioni neke firme "RAS" iz Srbije puni gajbi, znaci da ih hvali!!! Raspitujem se malo u "Plantazama" koliko placaju i koliko im treba za sezonu gajbi pa cu da izvedem racunicu, mada i pored njih trziste je veliko!!!

Mene vise muci hoce li ova ljustilica moci da ljusti bukovinu!?
lukovic
Precizni šegrt

Post by lukovic »

Sasa,gajbe se prave od kanadske topole.Vrlo tesko od domace.Sto se bukve tice samo coskovi 33x33 mm,pa se onva dijagonalno cepaju.Ako mislis da radis gajbice u CG uradi coskove,kupi podove i stranice za gajbice,a toga imas u Srbiji koliko hoces,a zatim ih kucaj i prodavaj i da te glava ne boli.Tako radi ceo zapad,a i bukove coskove kupuju pa im ostaje,nisi lud da kupujes masine.
lukovic
Precizni šegrt

Post by lukovic »

Bukovinu ne moze da ljusti 100 %.Jedino neka ozbiljnija furnir masina,a ovo sto nude moze da ti napravi malo bolji bravar.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

lukovic wrote:Sasa,gajbe se prave od kanadske topole.
to je vrsta topole kao i "klen"(vrsta),naopako da se uvozi iz kanade kad pored dunava ima milioni kubika svih vrsta topole pa i "kanadske":P
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Znaci da trazim drugu zanimaciju!
Posao sa pravljenjem gajbi za voce mi je mnogo zanimljiv, jer nema smirglanja, lakiranja...
Ja imam posao od koga solidno zivim i sa tim sam zadovoljan, nemam neke specijalne prohtjeve, ali su mi na vrh glave umobolne zene koje uvijek imaju neku primjedbu, te nije osmirglano, te nije nastelovano, te curio lak .... a takvih mi je dosta jedna u godini da mi se sve smuci!!!!
Zato trazim neki proizvod koji ne zahtijeva vrhunsku zavrsnu obradu, a gajbe mi se cine kao pun pogodak!!!
Sad malo ispitujem trziste, pa cu da vidim!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

lukovic wrote:Bukovinu ne moze da ljusti 100 %.Jedino neka ozbiljnija furnir masina,a ovo sto nude moze da ti napravi malo bolji bravar.
Pa zar ovo sto covjek nudi na prodaju nije ozbiljna furnir masina, nije rucni rad vec proizvod firme CORALI koja je jedna od poznatijih medju proizvodjacima masina za drvenu ambalazu!!! Ja nemam iskustva sa ljustilicama, ali mi se cini sasvim pristojno!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

I ja koliko znam da su Corali broj 1 u tome.Nekada sam razmisljao o gajbicama ali nije bilo dovoljno sredstava,i tada su corali bili aktuelni.A voleo bi da vidim tog malo boljeg bravara koji ce da napravi ovu ljustilicu.
Last edited by radmit on 21 Feb 2010 17:26, edited 1 time in total.
davorpet
Brzi dodavač alata

Post by davorpet »

Sasa wrote:
lukovic wrote:Bukovinu ne moze da ljusti 100 %.Jedino neka ozbiljnija furnir masina,a ovo sto nude moze da ti napravi malo bolji bravar.
Pa zar ovo sto covjek nudi na prodaju nije ozbiljna furnir masina, nije rucni rad vec proizvod firme CORALI koja je jedna od poznatijih medju proizvodjacima masina za drvenu ambalazu!!! Ja nemam iskustva sa ljustilicama, ali mi se cini sasvim pristojno!
Mašina,kao i sve ostale,su očuvane i ispravne.Koliko sam se ja raspitao,može se raditi i s bukvom mada kod nas nije praksa i zbog toga smo ja i moj otac koristili toplu.Nismo se time profesionalno bavili nego smo proizvodili gajbice za lokalne poljoprivrednike koji su izvozili voće i povrće tako da bi puni kapacitet u jednom satu,tko se time misli ozbiljno bavit,bio 60-80 gajbi.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Davore mozes li da mi kazes koliki su motori instalirani na tim masinama, treba mi za kalkulaciju!
Locked