Unikatne klupe i stolovi za pivnice itd...

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

zvecanac wrote:Garnitura je od masivnog tresnjinog drveta,staklo preko stolova, jedinstven stil, bas me interesuje po kojoj ceni bi je ti napravijo...
Bez obzira na to od kojeg je drveta, ta garnitura ne zaslužuje tu cijenu. Prvo jer joj je stil očajan, a i tehnički je loše riješena. Usko sjedište, a dalek naslon,
pa to se odmah vidi da nije kako treba.
A tek kad vidim te šarafe :forbannad:
Zar je moguće da misliš da onaj kome ne smetaju ti šarafi može da vrednuje to što je napravljena od trešnje!?

Takve garniture se rade za 150 € i uglavnom su od smrče jer završava posao, a jeftinije je.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

savak wrote:Da li neko ima nacrt za ove stolice i sto? Imam naručenu jednu grnituru za izradu a nemogu da iskopam nacrt na googlu. Bio bih veoma zahvalan ako bi neko postavio neki link ili još bolje nacrt za izradu!
Nisam bio neko vreme na forumu pa nisam mogao da ti posaljem link,slao sam ga sirom sveta preko raznih foruma pa bih sigurno i tebi poslao...
Sto se Sasa tice tvog komentara mogu ti samo reci da imamo razlicite ukuse...Sto se tice cene od 150eura mnogo sam se iznenadio (ne mogu da verujem da je u Podgorici tako niska cena rada a i materijala),ja sam samo za rad uzeo 800eura i cini mi se prema radu i vremenu da je i to malo...Mogu ti reci da sam dobro zapamtio ovaj posao jer sam ga radio zimi na minus petnest stepeni a svaki deo klupa i stolova koji ima obline radio sam na strugu (Zamisli dasku 20 cm sirine metar duzine pri brzini okretanja preko 1000 obrtaja u minuti...)Moja radionica je skromna nemam bansek ,tada nisam imao ni stoni frezer pa sam ipak uspeo perfektno da odradim posao na masini koja nije predvidjena za tu vrstu rada.Mogu ti reci i da sam koristio druge masine sigurno nebih ovako precizno odradio ovaj posao gde bukvalno su delovi identicni kao da su radjeni na CNC masini.
Na jednom velikom medjunarodnom forumu gde u proseku na 10minuta neki stolar prikaze svoj rad ja sam za ovu garnituru dobio priznanje za naj rad valjda tog dna uz mnogo pohvalnih komentara a i na drugim forumima sirom planete dobio sam dobre komentare od majstora cijem ukusu ne smetaju srafovi...
Googlaj malo na engleskom ,ruskom,spanskom... ,,radovi od Vanzemaljca,,da nebih reklamirao druge forume...
Evo neke slike kako sam radio naslon...
Image
Image
Image
P.S. Mogu ti reci da udobniju klupu za sednje nisam video...
I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Uslovi rada su bitni, ali ti si napisao da je to unikatna klupa a možeš zamisliti koliko je unikatna kad joj se prastari projekat dijeli besplatno na internetu.
Ja ne pravim te od 150€, prave ih Rožajci i to baš dobro.
Cijena slične garniture kod mene je 600€ ali je moj projekat i ako je ko drugi pravi kopira sa moje, što može slobodno.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Pa pogresio sam kada sam naslovio da je unikatna iako sam dosta stvari izmenio i u drugom stilu uradio sa zaobljenim ivicama koje jos vise doprinose lepoti,i stol sam uradio u izmenjenom obliku prema ideji vodilji sa klinastom vezom izmedju bocnih stranica...Sigurno se moze reci da nije unikat iako sam ga uradio kao repliku na svoj nacin...Kupac je zahtevao tresnju a ne ja ali u ovom slucaju razlika u ceni materijala izmedju mekog i tvrdog drveta je zanemarljiva 100eura po kubiku...
Stvarno si me iznenadio sa cenom od 150 evra za slicne garniture(to je verovatno cena za neku serijsku proizvodnju i rad neke jaca radionica)...
Tvoj komplet je vec cena koja je realna za garniture ovakvih i slicnih radova.Bilo bi mi drago da postavis slike tvoje garniture i od kojeg si je drveta napravio.Pretpostavljam da je tvoj set stola i klupa statican to jest da nije montazno demontazni posto nisi koristio srafove vec si najverovatnije eve spajao tiplovima i kajlama......
Last edited by zvecanac on 04 Apr 2014 20:50, edited 1 time in total.
I ovo ce da prodje.
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Sasa wrote:Uslovi rada su bitni, ali ti si napisao da je to unikatna klupa a možeš zamisliti koliko je unikatna kad joj se prastari projekat dijeli besplatno na internetu.
Ja ne pravim te od 150€, prave ih Rožajci i to baš dobro.
Cijena slične garniture kod mene je 600€ ali je moj projekat i ako je ko drugi pravi kopira sa moje, što može slobodno.
Ovo je sigurno kako kazes prestari projekat ciju repliku u zadnjih 100 godina neverujem da je neko pravio na balkanu...
Mozda si Sasa trenutno zauzet nekim poslom ili si zaturio slike tvoje unikatne garniture od 600 evrica ali ja sam siguran da ces ih uskoro objaviti...
Hvala ti Sto mi cinis dobro, sa svojim komentarom i sto si uspeo samo za dva dana da podignes gledanost oglasa za vise od 200 puta ...Ako se vidimo uskoro na nekom skupu stolara sem ica i pica ti imas uvek pivo plus od mene jer dobro se dobrim vraca...
I ovo ce da prodje.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

Dobru si cenu dobio iako imas stolicu vise od mog kompleta,a za tvoj unikat i dizajn mogu ti reci da je lep, nebi se upustao u neki dublji komentaar jer su nam ukusi i stilovi razliciti...
Mogu ti reci da te mnogo ljudi po Srbiji kopira sa nekim malim izmenama uglavnom oko naslona pa bi mozda trebao u buducnosti da svoje radove zastitis autorskim pravom... Ja sam na primer pre vise od 20 godina kada sam radio suvenire to pokusao ali bez uspeha ,odmah su se pojavile neke kvazi replike sa duplo nizom cenom...
I ovo ce da prodje.
Post Reply