Da li nekom treba ( drvo ) Brest ?

Ako imate nešto za razmenu ili prodaju , ili vam je nešto potrebno, OGLASITE to ovde
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Mozda se samo stidi! :)
Stvarno, gde ima bresta da se nadje, treba mi colovaca!?
Trt, mrt, zivot ili smrt!
dusan011
Dodavač alata

Post by dusan011 »

Meni treba brest. Da li neko prodaje i po kojoj ceni ?
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ovaj ceovek se pojavio i rekao imam ako nekom treba, i vise ga nema... Meni treba colova daska. Imam drugara koji ima nekoliko kubika, ali je sve 5-ica i deblje, ako ti to odgovara mogu da te spojim sa njim. Ja sam mu placao 450e/m3. Daska je lepa i suva. Posto nije stolar (bio mu je pokojni otac) mislio je da je kanadski orah, posle mi je vise stolara reklo da je jasen, al posto sam radio sa jasenom video sam da to nije to. Na kraju mi je jedan stolar, tj. covek sa sumarskog fakulteta razjasnio da se radi o brestu...
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Nikola wrote:posle mi je vise stolara reklo da je jasen, al posto sam radio sa jasenom video sam da to nije to. Na kraju mi je jedan stolar, tj. covek sa sumarskog fakulteta razjasnio da se radi o brestu...
E to su ti bas neki profi stolari kad su pomijesali jasen i brijest!!:smejanje:
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Sasa wrote:
Nikola wrote:posle mi je vise stolara reklo da je jasen, al posto sam radio sa jasenom video sam da to nije to. Na kraju mi je jedan stolar, tj. covek sa sumarskog fakulteta razjasnio da se radi o brestu...
E to su ti bas neki profi stolari kad su pomijesali jasen i brijest!!:smejanje:
To sam im i ja rekao! :D Nisam sretao brest do tada, ali znam sta je jasen... Jos stavim dasku do daske jasen i tu, i vidi se lepo da nije to drvo, nema veze s vezom, samo je slicna boja... A, valjda su radili samo sa camovinom hrastom i jasenom, i cim vidi boju odmah kaze jasen, a u stvari nemaju pojma.... Zamalo se ne posvadjah sa jednim drugarom zbog toga, kune se u nekog svog majstora koji tvrdi da je jasen...budale...
Post Reply