Diht za mio standard
Diht za mio standard
Imam kombinirku mio standard,bez dihta(ima mlin za kukuruz!!!!!)pa me interesuje da slucajno neko nema neku rashodovanu masinu ili samo plocu za diht?
Nije bio ili nije model sa dihtom? Model bez dihta je nizi i nema se gde ugraditi diht, dalje ima tu jos dodatnih stvari oko podizanja ploca, zuba koji ne daju da se daska vrati (anti kickback ili tako nesto).
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Cak da ti to nekako napravis ovako kako si zamislio... Ja se iskreno ne bih bas priblizavao tom dihtu kroz koji se daska rucno vodi, a ni tebi ne bi bas preporucio. Ako ispali dasku (a kad tad ce je ispaliti)... ne treba dalje da ti pricamdedinac wrote:Od osovine sa nozevima cirkilara do kucista za motor ima 25cm.U taj prostor se sigurno moze ubaciti diht,ali bi se daska rucno vodila.

Poduhvat koji planiraš će premašti cenu kupovine MIO standard hobi 83 ili 89 (iste su) mašine na tržištu...a i nije baš moguće to odraditi, mada ništa nije nemoguće
...MIO standard hobi se kreće na tržištu od 500-800 €, mada ga možda negde možeš naći i jeftinije
...daš nekom dekici svoju mašinu, i doplatiš mu, a on može mirno kruniti kukuruz, ako je dobro rodio
...samo nije to baš neka mašina, sama reč Hobi ti govori sve...imam ja jednu, ne pričam napamet
. Al' nije skupa, i može ti završiti neke male poslove, koje verovatno planiraš odraditi njome
...

Sto se tice masina MIO ja na jednoj radim nekoliko godina. Mogu tu i da se rade i ozbiljnije stvari. Jedino sto se cesce i teze podesava od profi mashina. Takodje, komplikovano je obradjivati glomazne komade zato sto su ploce kratke i lako se razdesi paralelizam. Sve u svemu, uz strpljenje i umesnost moze da se koristi sasvim fino. Za te pare nema nista bolje da se kupi.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Jeste, majstore, u pravu si 100%
...
To mu dođe kao ono: A u ruke Mandušića Vuka, svaka puška ubojita biće
...jedino mi baš smeta slabašni motor, možda ga apgrejtujem, što bi rekli kompjuteraši, u neki jači, trofazni...a i lagana je, možeš je šetati po radionici tamo-amo...kad ti ne treba, parkiraš je u neki ćošak, kao ja 

To mu dođe kao ono: A u ruke Mandušića Vuka, svaka puška ubojita biće