Broj stolarskih radnji
Broj stolarskih radnji
Da li negde postoji podatak koliko ima stolarskih radnji u Beogradu i okolini, koji se profesionalno bave (znaci zive od svog posla) izradom kuhinja, kuhinjskih elemenata i namestaja?
Milos
Milos
Pretpostavljam i da se taj podatak moze navatati, ima dosta privatnika koji nisu registrovani... Ima li sanse da recimo ima stotinak firmi koje se bave raznom stolarijom, od gradjevinske (prozori i vrata) do kuhinjske. Mislim da su te dve vrste stolarske delatnosti najzastupljenije. Namestaj, verovatno manje. Mozda se varam. Samo glasno razmisljam.
Milos
Milos
Da ti si pod "prerada drveta i proizvodi od drveta" - "proizvodnja stolarije" (tu su pod istim nazivom i 203 odnosno 2030).
ALU spada pod 2812 i 28120 "proizvodnja metala i metalnih proizvoda" - "proizvodnja metalne stolarije"
PVC bi trebalo da je pod: 2523 "proizvodnja proizvoda od gume i plastike" - "proizvodnja predmeta za gradjevinarstvo"
E sad sta su im ovi "manji" brojevi koji se isto zovu to vec ne znam
ALU spada pod 2812 i 28120 "proizvodnja metala i metalnih proizvoda" - "proizvodnja metalne stolarije"
PVC bi trebalo da je pod: 2523 "proizvodnja proizvoda od gume i plastike" - "proizvodnja predmeta za gradjevinarstvo"
E sad sta su im ovi "manji" brojevi koji se isto zovu to vec ne znam
Jedna mora da bude pretezna delatnost, a ti mozes da budes registrovan za N delatnosti (sto bi rekli "sve sem droge i oruzja"), znaci mozes da budes registrovan za proizvodnju stolarije ali i za trgovinu, proizvodnju igracaka, preradu metala...pajja wrote:da to se posle grana po delatnostima i koliko znam moze da se ima samo jedna sifra
to se drugacuje tretira od SZR izmedju ostalog kod tebe je "dvojno knjigovodstvo" dok je kod mene "prosto knigovodstvo" i sto se tice mene:Nikola wrote:Mislim da pausalci mogu samo jednu delatnost... Ja imam d.o.o. imam u registraciji spisak od jedno 50-ak delatnosti kojim mogu da se bavim...
203 2030 20300 Proizvodnja gradjevinske stolarije i elemenata
Ova delatnost obuhvata:
- proizvodnju proizvoda od drveta namenjenih prvenstveno
za upotrebu u gradjevinarstvu:
. grede, drvo za rogove (krov), krovni podupira*i i dr.
. vrata, prozori, kapci i njihovi okviri
. stepenici, ograde i dr.
. šindra, cepano (tesano) drvo, kalupi i modeli
- proizvodnju drvenih montažnih zgrada i njihovih elemenata
Ova delatnost ne obuhvata:
- proizvodnju nesastavljene drvene gradje za patosanje, koja
se svrstava u podgrupu 20101
i tako svaka pod-grupa ima svoje ali
E sad za SZR stvarno ne znam. Za Doo, moras da imas registraciju za svaku delatnost kojom se bavis (slucajno znam posto je skoro trebalo da nam urade neku uslugu, pa nisu mogli posto nisu registrovani). Pri tom ti je jedna delatnost osnovna. Jesu tu nesto menjali pre par godina, ali nisam bas siguran sta.