Ovaj deda ima motor neverovatnih 0.75kw (hrastove daske od dva metra sirine 25cm bukvalno jede bez da se zadise) kroz diht. Dasku polira, vibracije 0, nikakv sraf za podesavanje, a sve precizno bez ikakve zamerke. POgon dihta je preko zupcanika, samo ima pogonske kaiseve, nikakve lance i slicno.
Iznenadilo me je i sto je masina prilicno tiha u leru, nema onog brujanja abrihtera, kao da radi sa malim brojem obrtaja (mislio sam kad sam je upalio da nesto nije uredu sa njom), a ispostavilo se da tako prosto radi.
Masina je manjih dimenzija generalno, ali je neocekivano teska za tu velicinu, nas dvojica smo jedva uneli i izneli iz auta ovaj gornji deo.
U poredjenju sa dobro znanom Kity 635, i eb hc260 koji ima kolega komsija, nema sta da se poredi. Masinu su iz razlicitih svetova... Kity na kojem nedaj boze da pustis nesto vece raspao bi se, ni EB nije daleko od toga...
E sad, mene interesuje, jel zna neko koji je proizvodjac ove masine? Na netu ne mogu da nadjem nista slicno, sumljam da je svajcarska ili italijanska mozda? Jedino sto imam je plocica na motoru (neka marka motora, nema na netu nista o njoj), kao i ova plocica na sklopci, koja takodje niista me kaze.