Zamena vrata

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
DataS
Majstor

Zamena vrata

Post by DataS »

U firmi imam obavezu da promenim vrata, ukupno osam komada.
Trenutno stanje je prikazano na slikama, a razlog zamene je što krilo mora da sadrži stakleni deo.
Prva zamisao je bila da to budu PVC vrata, ali postoji problem sa štokovima i lajsnama od poda.
Proizvođači PVC vrata ne rade štokove, a obradom ivica (gipsani zidovi) ostaje mi problem lajsni koje ostaju kraće.
Najjednostavnije bi bilo da zamenim samo krila, a ako ne može, onda kompletna vrata pa ako mogu sugestije.

Nekoliko napomena:

- Da li se postojeća krila mogu prepraviti, s obzirom na povećanje težine zbog stakla.
- Da li postojeći štokovi mogi izdržati povećanje opterećenja zbog stakla ili zbog drugačije konstrukcije ili moraju i oni da se menjaju
- Kako odraditi krilo ili krilo i štok (koji materijali), a da staklena površina bude što veća.
Image
Image
Image
Image
mihail29a
Brzi dodavač alata

Post by mihail29a »

Mogu da se zamene samo krila. Bavim se ivericom (kuhinje plakari i tako to) i ne radim sobna vrata, ali sam skoro kupovao sebi za kuću i sigurno znam da ima prodavaca koji rade vrata od MDF po meri. Verujem da bi mogao da poručiš samo krila bez štoka.
Å to se tiče prepravljanja postojećih krila nisam siguran. Zapravo u teoriji mogu da se prepravljaju ali mislim da ćeš teško naći nekog voljnog da to radi.
DataS
Majstor

Post by DataS »

Pretpostavljam da je vrata sa ispunom teško prepraviti.
Pošto je u pitanju kancelirija, neka od dizajnerskih rešenja za kućna vrata mi nisu prihvatljiva.
Cilj je da se po izgledu približim konstrukciji vrata PVC-Al, kompletno staklena uz ojačanje sa nekom lajsnom po sredini ili pri dnu vrata.
Možda se na kraju i odlučim za PVC uz zamenu lajsni i korekciju zidova gipsarskim radovima, ako ne dobijem neki dobar predlog.
Last edited by DataS on 04 Feb 2020 15:01, edited 1 time in total.
Post Reply