Svaka, ali bukvalno svaka ledja koja sam video za ovih 40-tak godina, koliko pamtim da sam se uopste zanimao nekim alatom i ormanima, su bila odvaljena, izuzev u slucaju polica koje su lezale direktno na zidu, ili ako je u pitanju bilo nesto tipa vitrine sa izlozenim finim sudovima, gde nije bilo nikakvog pritiska iznutra na ledja.
Garderober... apsolutno svaki.
Kod mene, drugara, rodbine...
Kucana, tankim ili debelim ekserima, klamericama... svim mogucim varijantama, nebitno. Jedino sto je drzalo kako treba su srafovi.
Sad... mozda postoje ljudi koji u garderoberu nemaju gomile vesa, vec po tri kosulje i dva para gaca, samo ja izgleda takve ne poznajem
Ledja drze vinkl to je tacno. Ali ona su ta koja drze, ne drzi orman njih. Ona, to jest njihove veze sa bokovima (ekseri ili srafovi ili klamerice...) trpe upravo opterecenje na smicanje kad god orman iz bilo kog razloga pokusa da izadje iz vinkle. Drugim recima, kad god otvoris vrata, ti eksercici se mrdnu levo-desno, posto pomeris teziste. kako ekser drzi iskljucivo trenjem, a ono je u iverici minimalno, vremenom mora da popusti.