Plakari

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
maslarb
Dodavač alata

Plakari

Post by maslarb »

Imam jednu "rupu" da tako nazovem,koju sam zeleo da zatvorim plakarom.Znaci sa 3 strane su zidovi a prednja je otvorena.Visina plafona je 2.6m a sirina otvora je oko 115cm a dubina je oko 80.Interesuje me ima li svrhe praviti kompletan plakar imajuci u obziru da su sa 3 strane zidovi i sta vi predlazete.Da li je realna cena za taj plakar 30000din?

Otvor
http://img411...us/my.php?image=otvorde8.jpg

Moj predlog
http://img411...us/my.php?image=predlogfz8.jpg

Izvinjavam se na losim slikama crtano je u paint-u.Unapred hvala
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nevolja sa zidovima je sto nikada nisu ravni.
Za nesto treba da prikacis sarke, a to nesto tesko da moze da bude zid.
Dalje na nesto treba da okacis police (posto pretpostavljam da ce biti nekih polica u tom plakaru, a ne samo jedna veeeelika rupa).
Znaci kako ja vidim stvar:
Napravis bokove kao za klasican orman (znaci celom dubinom odnosno u tvom slucaju dva boka od 80X260) i pricvrstis ih za bocne zidove. Moras da vodis racuna da ih ne uvijes to jest da ostanu strogo ravni, kada ih srafis. Sad na te bokove montiras sarke, vrata, police... Treba ti jos jedna lajsna na dnu (cokla), kako bi vrata bila ipak malo odignuta od poda.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zaboravih.
Naravno bokove pravis od jeftinijeg univera (belo-belo), a vrata i coklu od nekog sa dezenom.
Treba ti i nesto sto ce da zaustavi vrata na sredini gore. To moze da bude ista onakva cokla kao i na donjoj strani, ali moze da bude i najobicnija kockica (parce letve) prisrafljeno na sredini.
ado
Samostalni majstor

Post by ado »

Mogao bi i na plafon "okaciti" vodilicu za klizna vrata, a sa strane ne praviti bocne stranice, nego nosace polica.
Evo na slici jedan primjer sto sam ja radio. Pozdrav,
Image
sa zenom i cikularom nije se saliti!
BODARA98
Majstor početnik

Post by BODARA98 »

sistem američkog plakara sa dvoja vrata ,gornja šina u plafon donja u patos,police tiplati u zid pomoću nakog vinklića ,nije baš ni jeftino ali sigurno jeftinije od tih 30,000,a što će da bude ljepše to je tek posebna priča,mada si ti to do sada uradio,
ko radi taj se i umori
Post Reply