Čudan zvuk poteznog gera.

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
dcniko
Brzi dodavač alata

Čudan zvuk poteznog gera.

Post by dcniko »

Pozdrav svima,
Kupio sam novi bosch gcm800sj potezni ger. Prilikom ukljucivanja ispušta čudan zvuk uz blage vibracije. Pošto nemam iskustva ne znam da li je to normalno ili da ga reklamiram?

Evo snimka:

https://drive.google.com/file/d/1ZrixC8 ... p=drivesdk
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Meni ovo nikako ne deluje normalno.
Ko da nesto grebe pri pokretanju.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

ne da reklamiras nego ga odma vrati prodavcu on je duzan da ti zameni sa novim ili vrati novac! :prsdole:
smirglaj nikad dosta
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Nikakva zamena, samo novac. Po zakonu imaš prava vratiti proizvod bez objašnjenja zašto vraćaš. A onda kupiš normalan ger. A to što se čuje nije strašno, kod bilo kog Kineza je isti zvuk
To kinezi ne prave kočnicu (brzo zaustavjanje) kako treba i to se ona čuje. Za par meseci ona se istroši i ništa se ne čuje ali u isto vreme ostaje se bez brzog zaustavljanja diska.
Imao sam ger gore navedene firme ( malo ozbiljniji model) i nikad više pu pu daleko bilo
Otprilike u isto vreme kad otkaže kočnica pokrivi se firung na koji se oslanja komad za rezanje I to je već ozbiljniji problem jer nema štelovanja....
Last edited by daleko on 20 Sep 2018 22:59, edited 1 time in total.
dcniko
Brzi dodavač alata

Post by dcniko »

Da li je ovaj bosch ok ili da trazim zamenu za Metabo,

Ovaj:

https://www.takolako.com/masine-i-alati ... 216-m.html

ili mozda ovaj:

https://www.takolako.com/masine-i-alati ... 40000.html
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

sve je to iz iste fabrike :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ja bih rekao da je to normalno ako se list pokreće preko zupčanika kao kod Makite LS 1018, na primjer. Makita slično zvuči

https://youtu.be/sg0a64qMwpo
Last edited by BILJEŽNIK on 21 Sep 2018 17:35, edited 1 time in total.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Najbolje da probas ger u prodavnici (mozda su svi takvi , ja imam stariji elektra beckum ger i kad krece treba da se zaleti ali radi ok i sece super (jos su mu prve cetkice) . Poredjanja radi drugar kupio plavi bosch aku brusilicu i zupcanici cangrljaju zvao da reklamira rekli su mu to je tako ako se pokvari imas garanciju i slicne gluposti . Nista nije kao sto je nekad bilo .
elektrolog
Pred-majstorsko zvanje

Post by elektrolog »

Mislim da prodavac ne mora da ti vrati novac ako kupiš "profesionalni alat". Možeš da reklamiraš, možda dobiješ nov, možda ga porave, šta god, ALI pare ne vraćaju...
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ako je kupio kao fizicko lice, primenjuju se sve stavke iz zakona o zastiti potrosaca, ma koliko alat bio "profesionalni"

Tako da moraju da mu vrate novac, ako zadovoljava zakonske uslove.
dcniko
Brzi dodavač alata

Post by dcniko »

I dalje nisam siguran da li je ovo normalno. On ima valjda neki soft start, da nije zbog toga? Ovo se vodi valjda kao profesionalni alat makar po nazivu.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Jesi li ga kupovao preko internet prodavnice ili si licno isao u radnju ?
Ukoliko si bio u radnji trebalo je tamo odmah da ga probas no ovo neka ti bude nauk za u buduce, sada nemoj ni mnogo razmisljati vec ger u ruke i pravac u radnju, mozda jeste normalno a mozda nije to sto se cuje zujanje no sto vise budes cekao vece su sanse da te zavlace oko toga...

ps. Upisi u profilu lokaciju (po pravilima foruma je a i da te ne posaljemo sa gerom u drugu drzavu :) )
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za zakon o zastiti potrosaca je nebitno dal je alat "profesionalni", "amaterski", "hobi", "obican"... uostalom to su izmisljene, marketinske kategorije.
Razlika je da li ga kupujes kao fizicko lice ili kao firma, posto se zakon o zastiti potrosaca odnosi samo na fizicka lica, a ne na firme.

Kao fizicko lice, imas sva prava iz zakona, ukljucujuci popravku, zamenu i povracaj novca. Sta ce se od toga uraditi je najpre dogovor kupca i prodavca, zatim ide arbitraza i na kraju sud.

Izuzetak je roba kupljena "na daljinu", to jet preko interneta, kataloga...
Tada imas pravo na povracaj novca bez ikakvog obrazlozenja (jednostavno ti se nije svidelo), s tim sto snosis troskove transporta.

Dosta se razlikuje zvuk ove makite. Dublji je, i otprilike to jeste normalan zvuk. Ovo je mnogo ostrije.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako ima soft start onda je to normalno..nije feler :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply