Premazivanje cela rezane gradje
Premazivanje cela rezane gradje
Da li neko zna koje su boje najbolje za premazivanje cela rezane gradje i da li je to uopste potrebno raditi? Izrezao sam neku gradju i stavio je na prirodno susenje
Posjekao jesenas pola voća i ostavio stabla. Plan je bio da posječem i drugu polovinu , pa da veća stabla srežem u dasku i osušim u sušari. Međutim, zbog obaveza nisam stigao posjeći ostatak voća, nedugo zatim je pao snijeg i odlučio sam sve ostaviti do proljeća.
Na proljeće obišao voće, ali dotada je već bilo kasno. Insekti (rekao bih sve i jedne vrste
) su se već ugnijezdili u stabla, prokopali šta su mislili i drvo sam ostavio za loženje.
Ako planiraš sušiti šljivu prirodnim putem, obavezno skini svu koru i tretiraj je sa insekticidima. Mada bih ti preporučio da je osušiš u sušari. Više će ispucati nego prilikom prirodnog sušenja, ali ni ne očekuješ iskoristivost daske kao kod hrasta, tako da... Bar ćeš biti siguran da dasku neće napasti insekti.
Na proljeće obišao voće, ali dotada je već bilo kasno. Insekti (rekao bih sve i jedne vrste

Ako planiraš sušiti šljivu prirodnim putem, obavezno skini svu koru i tretiraj je sa insekticidima. Mada bih ti preporučio da je osušiš u sušari. Više će ispucati nego prilikom prirodnog sušenja, ali ni ne očekuješ iskoristivost daske kao kod hrasta, tako da... Bar ćeš biti siguran da dasku neće napasti insekti.