Mali kupatilski ormaric po nalogu supruge ☺

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
BojanPN
Majstor stolar

Mali kupatilski ormaric po nalogu supruge ☺

Post by BojanPN »

Pozdrav drugari ,

Treba mi savet za izradu malog kupatilskog ormarica. Supruga zeli po dimenzijama sirina 40cm , visina 70cm i 40cm u dubinu , unutra jedna polica i po mogucstvu vratanca jednokrilna. Vas pitam koji materijal da izaberem po vasem iskustvu . Napominjem da nam je budzet ogranicen kao i moje znanje o izradi namestaja ☺.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Napravi od iverice. Imam takav već 10-ak godina u kupatilu i ništa mu nije
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ako ce stvarno biti polivan vodom (pored kade, sitna deca,...i sl.) preskoci univer i idi na lakirano.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

maricaiivica wrote:Ako ce stvarno biti polivan vodom (pored kade, sitna deca,...i sl.) preskoci univer i idi na lakirano.
Pa blizu je kade , a bebu tek cekamo .Medijapan nemam cime da farbam osim ako to nije cetka i valjak :/
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ja bi tako nesto pre uradio od smreke ili neceg slicnog i ofarbao valjkom.
Takav komad ce izdrzati 10 polivanja vodom, univer ce da "zine" na svakom kantu koji oseti vodu.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

maricaiivica wrote:Ja bi tako nesto pre uradio od smreke ili neceg slicnog i ofarbao valjkom.
Takav komad ce izdrzati 10 polivanja vodom, univer ce da "zine" na svakom kantu koji oseti vodu.
Intetesantan predlog
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Image
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Ako ne visi na zidu, nikako iverica. Nisam razumio na kakav ormarić misliš. Mada, ja bih na ovakav stavio nogice, za svaki slučaj
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Probacu ,imam malo camovine , nego nisam bas vest u izradi panela 😊😊😊
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Dobra prilika da vezbas ;)
Mozes sakriti stelujuce nogice ispod ove maske a mozes i one ukucavajuce stopice od 3-4mm visine da koristis, to je vec dovoljno odvojeno od poda
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Zanima me kako bi bilo da ga napravim od brodskog poda ,imam par komada na tavanu .
momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

Ja sam pravio visece ormarice od brodskog poda debljine oko 2cm i ispadnu dobro.
Moji su bili manje dubine tako da mi je bili dovoljno da spajam dve daske za strane, gornju i donju plocu.
Doduse daske skroz ravne samo pero i utor na njima i suve tamo gde ja kupujem kad mi treba (citaj retko)

Da me ubijes ne mogu da se setm dimenzija no u krajnjoj liniji ispada dobro ako je pod dovoljno debeo i daske OK.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Odlicno , ako imas neku sliku koristila bi mi . Ovaj brodski pod sto ga ja imam su neki restlovi stari prek 20 godina to je stajalo na tavanu osusno skroz ali i pokrivljeno 😐. Nemam ni jednu glatku .
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Neće od čamovine izgledati ni približno ovako. A da vježbaš sa medijapanom? Ipak su ovo glatke plohe i pravilne linije.
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

BojanPN wrote:
maricaiivica wrote:Ako ce stvarno biti polivan vodom (pored kade, sitna deca,...i sl.) preskoci univer i idi na lakirano.
Pa blizu je kade , a bebu tek cekamo .Medijapan nemam cime da farbam osim ako to nije cetka i valjak :/
Ja sam ofarbao brdo MDF-a valjkom. Ako ti je lagana narancina kora teksutra prihvtljiva to probaj tako. Ne mora se svako farbanje MDF-a svesti na visoki sjaj tipa pasje jajce :)
Kao sto ti je i biljeznik napisao od MDF-a ormaric napravis onakav sa slike prejednostavno i pofarbas ga valjkom i to je to.
Post Reply