Tabla stola
Tabla stola
Kakva su vam iskustva sa tablom stola koja je uradjena od jedne daske? Vidim da je kod Amera dosta poularno, ali ne znam sta joj vreme uradi. U pitanju je orah( Juglans Regia) 60-80 cm sirine.
Ni ja ne volim epoksi preko cele povrsine, moze da posluzi da popuni rupe(pukotine) ako ih ima. Preko cu neko tvrdo ulje, Top oil ako nadjem. To i nije neki problem ili dilema, vise se brinem sta ce sa time da bude za 2 ili vise godina. Pa drvo je moje, i znam da je 2 god lezalo samo oboreno i jos 4 istrugano i suseno prirodnim putem. Tkd bi trebalo da je prilicno suvo. Sto cu uraditi sebi, pa i ako se nesto desi nece biti reklamacije, ali opet mi je zao da se nesto ovakvih dimenzija upropasti.
Last edited by urosn on 22 May 2018 12:27, edited 1 time in total.
Ja sam vrlo sumnjicav prema tim pricama drvo je suvo, stajalo je napolju n godina, posto je najcesci rezultat toga da drvo nije suvo na nivou da moze da se unese u grejani prostor. Uvejk je savet da je ako ga vec ne susis u susari, prezimi u prostoru sa pribliznom temperaturom/vlagom kao sto ce ubuduce stajati kada bude finalizirano.
Opet, u pitanju je orah, pa ce mozda preziveti.
Inace, bukove talpe koje su bile u susari, pa su stajale godinu dana u vikendici koja je na vlaznom mestu pored jezera, ispucaju kao staklo na krajevima kada se u toku zime unesu u stan. Naravno, ako im nisu zamazani krajevi.
Opet, u pitanju je orah, pa ce mozda preziveti.
Inace, bukove talpe koje su bile u susari, pa su stajale godinu dana u vikendici koja je na vlaznom mestu pored jezera, ispucaju kao staklo na krajevima kada se u toku zime unesu u stan. Naravno, ako im nisu zamazani krajevi.
Aklimatitzuje se vec pola godine u radionici. Ali me je, slobodno mogu reci, prilicno iznenadilo. Od kada je poseceno vidi se da se nije mnogo ,,izvitoperilo". Pa za ovo znam, jer je kod mene od pocetka. Kad vec pomenu zamazane krajeve. Jos malo ce mi nestati Lignofiksa, a odavno je zabranjen pa ga i nema u prodaji. Cime stitite rezanu gradju od sipaca i ksilofaga?
Beocid plus , mana mu je cena ,mada sam ja dobio nesto iz kompenzacije
,za zastitu cela drveta od pucanja Maxi fix 5 kila mi traje bas bas a i cena je prihvatljiva .

Last edited by BojanPN on 23 May 2018 19:16, edited 1 time in total.