Eticko pitanje
Eticko pitanje
imam kod sebe komad namestaja - sto mislim pravi sto, koji niko ne bi zeleo da vidi.
Imam vise od pristojnih ponuda da ga unistim.
Znam sta je, cemu je sluzio, i moj je (kupio).
Postoji i pritisak ali me za to .... zabole...
Meni ne treba ni za sta. Ali mi se dopada od A do...
Sta bi vi?...
Imam vise od pristojnih ponuda da ga unistim.
Znam sta je, cemu je sluzio, i moj je (kupio).
Postoji i pritisak ali me za to .... zabole...
Meni ne treba ni za sta. Ali mi se dopada od A do...
Sta bi vi?...
Last edited by momirz on 13 Apr 2018 23:10, edited 1 time in total.
Prilicno ti je nejasna formulacija, al ajd ovako... ostavi sa strane, na tavanu, u podrumu... nek ceka.
Kakav bre to sto niko ne bi zeleo da vidi?
Drugo... sta koga briga cemu je nesto sluzilo. Astal je glupo parce drveta, ne zna nista o tome za sta ga upotrebljavaju. Danas moze da bude u skoli, sutra u sudnici, preksutra da na njemu doruckuje komsija, pa u krug.
Kao i svaka druga naprava, koja moze da se koristi za svasta.
Jedino ako je neki bas namenski... za sta znam, mucenje... al i srednjovekovne sprave za mucenje danas stoje po muzejima.
Kakav bre to sto niko ne bi zeleo da vidi?
Drugo... sta koga briga cemu je nesto sluzilo. Astal je glupo parce drveta, ne zna nista o tome za sta ga upotrebljavaju. Danas moze da bude u skoli, sutra u sudnici, preksutra da na njemu doruckuje komsija, pa u krug.
Kao i svaka druga naprava, koja moze da se koristi za svasta.
Jedino ako je neki bas namenski... za sta znam, mucenje... al i srednjovekovne sprave za mucenje danas stoje po muzejima.
Vezano je za moj bivsi posao DB-BIA (u penziji sam).
Problem je u tome sto se nasao kod MENE licno.
I ja sam bio slogiran kad sam ga video na KP-u, to se normalno unistava.
I kupio ga jer je tesko da se u Srbiji nadju dva ista. Pitao lika od koga sam kupio odakle mu i onda bio 99.99% siguran.
Skinuo lak i bajc i naravno nasao tragove "unapredjivanja".
Da je greska nekoga u operativi ili tehnici (ne kazem ni da je nasa ni strana) iz kolegijalnosti bi ga pretvorio u nesto drugo.
Ovo je neka budala iz finansija (ne kazem ni nasa ni strana) resila da postavi na aukciju da zarade nesto para i tako ...
To sto sam ga prepoznao pravi razne zavrzlame. I NAMA I DRUGIMA.
Ja sam ga zavrsio da se vide tragovi (ako me budu previse pritiskali vratcu mu i unapredjenu funkciju ali da se vidi).
I potrosio silno vreme puno dobrog rada, para - ne toliko puno.
Dilema je sledeca:
Ko god od kolega dodje i vidi samo se cereka i pravi nam zabavu ajde da kazem. Civili ne prepoznaju ali kolege iz cuga.
Iako ne kazem nista prvo pitanje je "odakle ti" i komentar "ti naravno znas sta to znaci"
Sa druge strane neko ko ga je pustio u prodaju moze da ostane bez posla (porodica bez hleba)
Za ostale - one sto pritiskaju - me zabole.
PS
Mogu da kazem ono sto jesam jer je prosao zakonski period od XX i nemam obavezu da cuvam o tome DT.
I da, pitao sam advokata za slucaj de neko od onih ko pritiska procita ovo.
Problem je u tome sto se nasao kod MENE licno.
I ja sam bio slogiran kad sam ga video na KP-u, to se normalno unistava.
I kupio ga jer je tesko da se u Srbiji nadju dva ista. Pitao lika od koga sam kupio odakle mu i onda bio 99.99% siguran.
Skinuo lak i bajc i naravno nasao tragove "unapredjivanja".
Da je greska nekoga u operativi ili tehnici (ne kazem ni da je nasa ni strana) iz kolegijalnosti bi ga pretvorio u nesto drugo.
Ovo je neka budala iz finansija (ne kazem ni nasa ni strana) resila da postavi na aukciju da zarade nesto para i tako ...
To sto sam ga prepoznao pravi razne zavrzlame. I NAMA I DRUGIMA.
Ja sam ga zavrsio da se vide tragovi (ako me budu previse pritiskali vratcu mu i unapredjenu funkciju ali da se vidi).
I potrosio silno vreme puno dobrog rada, para - ne toliko puno.
Dilema je sledeca:
Ko god od kolega dodje i vidi samo se cereka i pravi nam zabavu ajde da kazem. Civili ne prepoznaju ali kolege iz cuga.
Iako ne kazem nista prvo pitanje je "odakle ti" i komentar "ti naravno znas sta to znaci"
Sa druge strane neko ko ga je pustio u prodaju moze da ostane bez posla (porodica bez hleba)
Za ostale - one sto pritiskaju - me zabole.
PS
Mogu da kazem ono sto jesam jer je prosao zakonski period od XX i nemam obavezu da cuvam o tome DT.
I da, pitao sam advokata za slucaj de neko od onih ko pritiska procita ovo.
Last edited by momirz on 14 Apr 2018 17:03, edited 1 time in total.
Da budem iskren, nemam neku ideju sta i kako je bio "unapredjen", al mislim da je potpuno nebitno.
Astal ko astal, lepo izgleda. Cemu je nekada sluzio... kakve veze ima.
Jel ima sada u njemu nesto sto je "drzavna tajna" ili bilo sta slicno? Koliko sam shvatio, nema.
Sada je to desetak spojenih dasaka.
Ja bih jednostavno zanemario sve price. Kome se ne svidja, ne mora da ga gleda.
A to sto je neka budala prodala nesto sto nije trebala... budalin problem. I treba da dobije otkaz, posto ako nastave budale da se setaju po DB-u... daleko cemo dogurati (vec jesmo).
Sto bi rekli: recite pametnijima da vise ne popustaju, doslo do grla
Astal ko astal, lepo izgleda. Cemu je nekada sluzio... kakve veze ima.
Jel ima sada u njemu nesto sto je "drzavna tajna" ili bilo sta slicno? Koliko sam shvatio, nema.
Sada je to desetak spojenih dasaka.
Ja bih jednostavno zanemario sve price. Kome se ne svidja, ne mora da ga gleda.
A to sto je neka budala prodala nesto sto nije trebala... budalin problem. I treba da dobije otkaz, posto ako nastave budale da se setaju po DB-u... daleko cemo dogurati (vec jesmo).
Sto bi rekli: recite pametnijima da vise ne popustaju, doslo do grla

Odličan sto. Oslikava period kad se takav kancelarijski nameštaj pravio. I treba ga ostaviti što originalnijim. Komad nameštaja koji može da se uklopi u različite prostore. Svojevremeno sam kupio kaljavu peć za 100 evra koji su vlasnici stana hteli da bace jer je ružna. Ispostavilo se kad sam je sastavio da je iz 18.. i neke godin. sa žigom nemačke carevine na svakoj kalji i gvozdenim vratoncima. Prodao sam ga za lepu sumu.
Prvo izvinjenje, pitanje i nije za ovaj forum.
Pitao sam i na Email listi gde se cujem sa onima koji su radili u istoj profesiji,
Tamo su svi za to da zadrzim sem oni iz zemlje koja je koristila sto u svojoj rezidenciji
Da i oni su ga prepoznali.
To sto ovo pisem definitivno znaci da ostaje kod mene.
Jos jednom izvinjenje ali stvarno nema puno mesta gde bi mogao da pitam ovako nesto.
@mbole
Posle razgovora sa advokatom mogu da kazem
Nije nas sto i to sto ce neko da dobije otkaz pravi dve lose stvari jednu sto covek ostaje bez posla,
drugu docice neko pametniji.
Pitao sam i na Email listi gde se cujem sa onima koji su radili u istoj profesiji,
Tamo su svi za to da zadrzim sem oni iz zemlje koja je koristila sto u svojoj rezidenciji

Da i oni su ga prepoznali.
To sto ovo pisem definitivno znaci da ostaje kod mene.
Jos jednom izvinjenje ali stvarno nema puno mesta gde bi mogao da pitam ovako nesto.
@mbole
Posle razgovora sa advokatom mogu da kazem
Nije nas sto i to sto ce neko da dobije otkaz pravi dve lose stvari jednu sto covek ostaje bez posla,
drugu docice neko pametniji.
Momire očigledno nisi svestan šta radiš ili si u zavadi sa nekim?????
To su Srpska posla bolje komšiji da crkne krava?????? :prsdole:
To su Srpska posla bolje komšiji da crkne krava?????? :prsdole:
Last edited by radenko on 16 Apr 2018 19:15, edited 1 time in total.
smirglaj nikad dosta
momire ako sam te dobro razumeo ti si radio u (DB) i taj sto je bio u tvojoj kancelariji bio tvoj ili tvog kolege,a taj neko ga prodao na otpad ili tako nesto a nije smeo da ga proda kakve sad to ime veze sa nama na forumu, Sto mi moramo da znamo odakle je sto i ko ga je prodao (ocigledno tvoj cilj je da taj ko je to uradio a ti to znas i ti hoces jer si u zavadi sa njim da ga oteras sa posla ili tako nesto) sto sam ti napisao da su srpska posla . Ocigledno se ne slazem sa tobom u vezi toga i to mi ne lici na nekoga ko je radio u DB.
A sto se tice stola ja bi ga sredio da bude u orginalnom stanju i ukrasio bi neku primacu sobu ili salon! :skool:
A sto se tice stola ja bi ga sredio da bude u orginalnom stanju i ukrasio bi neku primacu sobu ili salon! :skool:
smirglaj nikad dosta