Najisplativiji poslovi

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Googler
Zarezivač olovaka

Najisplativiji poslovi

Post by Googler »

Pozdrav svima, imam jednostavno pitanje za forumase kao sto sam naziv teme kaze. Ja sam jos u pocetku ovog zanata pa me interesuje koji su to poslovi koji su najisplativiji barem u vasim mjestima. Pozdrav svima i nadam se da vam nece biti problem da odgovorite i da pomognete pocetniku na sta bih mogao da se fokusira. Hvala unaprijed
Last edited by Googler on 20 Mar 2018 22:01, edited 1 time in total.
sonus70
Samostalni majstor

Post by sonus70 »

Vutra, belo,politika,policija. Tim redom.
Stolarija je na dalekom 10 mestu.
:P

Nisam stolar, šalim se malo. Odgovoriće neko iz struke valjda, nije valjda da se esnafske tajne tako dobro čuvaju.
Last edited by sonus70 on 20 Mar 2018 23:10, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Kafu si zaboravio :) samo tamo je teze uci nego medju ove sto valjaju pilule za lilule.

Salu na stranu, to najvise zavisi od klijentele koja ti je dostupna.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Politika definitivno prva

Kod nas, vjerovatno ormari. Mada zavisi od toga kako naplaćuješ. Neko ni na ormarima ne zaradi...
drjackas
Majstor početnik

Post by drjackas »

Najisplativiji posao je onaj za koji utrošiš najmanje materijala i vremena.
Možda si hteo da pitaš za potražnju?
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Definitivno najisplativiji posao biti socijalni slucaj u skandinavskim zemljama
Sala.. sve zavisi od klijentele
Last edited by daleko on 21 Mar 2018 17:36, edited 1 time in total.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

Na ovo pitanje nema pravog odgovora, netko ce zaraditi vise samo na ravnanju daske, a netko odraditi cijelu komodu pa skuzit da je dao prenisku cijenu.
ZAAK
Majstor početnik

Post by ZAAK »

najisplativiji posao je kada dobijes sve sto treba od arhitekta, odes samo na izmjeru , stranku prakticki niti nevidis

arhitekt u startu uzme 100% iznos novca, ti dobijes postotak xy, kada je gotovo primopredaju odradis sa arhitektom, on ti isplati ostatak novca i gotovo!

vrijeme koje si ustedio na beskrajne razgovore sa strankom je neprocijenjivo
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

ZAAK wrote:najisplativiji posao je kada dobijes sve sto treba od arhitekta, odes samo na izmjeru , stranku prakticki niti nevidis

arhitekt u startu uzme 100% iznos novca, ti dobijes postotak xy, kada je gotovo primopredaju odradis sa arhitektom, on ti isplati ostatak novca i gotovo!

vrijeme koje si ustedio na beskrajne razgovore sa strankom je neprocijenjivo
:prsgore::prsgore:
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Najisplativije je dobro se ozeniti.
Googler
Zarezivač olovaka

Post by Googler »

E ovako ljudi, mozda i najbolji odgovor je dao clan ,,drjackas''. Svakako je najisplativiji posao onaj za koji utrosis najmanje materijala i vremena. Mozda je bolje da sam stavio potraznja (stolarskih se podrazumjeva 😀) poslova u vasim mjestima. Mozda bi ljudi ozbiljnije shvatili. Ali i saljivi komentari su dobrodosli vazno je da je dobra atmosfera i da jedni drugima pomazemo.
Dakle konkretno da li istraziti trziste (i kako) pa poceti praviti nesto i (pokusati) prodavati ili raditi po porudzbi. Tako za sada radim i to je svastarenje od popravki stolica, pravljenja slavskih stolova, komoda, bracnih kreveta, kuhinja itd. Interesuje me i kako vi radite i kako ste radili u pocetku. Malo istrazujem i oko izrade kosnica pa me takodje interesuje da li neko radi i da li je isplativo. Kako je dosao do klijenata itd. Ako zeli da podijeli iskustvo necemo biti konkurencija posto je ovdje vecina iz Srbije (mada ima dosta clanova i iz Hrvatske cini mi se) a ja sam iz Rep.Srpske 😀. Pozdrav svima oduzio sam previse ali imacete nadam se razumjevanja za pocetnika
Last edited by Googler on 26 Mar 2018 00:06, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja se nekako ne slazem sa drjackas.
Posto u toj konstataciji nedostaju kolicina love i troskovi, a bez njih je isplativost besmislena.

isplativost je:
cena konacnog proizvoda / (cena materijala + cena vremena + troskovi) - jako uprosceno naravno

Tako da lako moze da ti se desi da dzaba sto je malo mateirjala i malo vremena, ako je i lova malecka ili troskovi visoki (a imas i fiksne troskove koji uopste ne zavise od toga dal si nesto radio i koliko).
Nisi ti industrija, pa da se igras sa velikim brojevima, i da ti je zarada od oba evra po komadu super, posto pravis 100000 komada, i cilj ti je da to bude jeftino, da bi to sto brze prodao, pa onda cedis i materijal i vreme.

A za koju lovu mozes da prodajes, zavisi od musterija koje imas.
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

ja sam krenuo, a mislim da su tako i svi ostali, od priajtelja. napraviš nekome ormarić, kuhinju, krevet, ormar, pa njihovi prijatelji vide, pa njihovi i tako dalje. prvo radiš tek toliko da se pokriješ troškovno, jer malo tko hoće unajmiti majstora koji je do sad napravio 2 stvari a skup je. S vremenom kako raste broj odrađenih poslova i novih poslova, dižeš cijenu. Sve poslove sam dobio preko preporuke.
Malo mi je smješno pitanje da li je isplativo. ono što je tebi isplativo, ne mora biti i meni. Sada karikiram, možda je tebi ok zarada 20€ po košnici, meni recimo minimalno 40. ali ćeš ih sigurno ti više prodati nego ja jer će biti jeftinije. sad opet dolazimo do toga koliko posla imaš, da li ti se isplati raditi košnice ili nekakve stolove, klupe i slično. isplativost je ovo šta je mbole rekao tvoji troškovi i vrijeme sa zaradom.
ako si ti zadovoljan što si napravio stol za 10 sati i zaradio 100€ na kraju, super.
momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

Kundaci definitivno - mislim samo finish.
Jeste najzaguljenije za rad jer nema puno (malte ne ni malo) prostora za greske ali ko hoce Holland & Holland tip finisa a da ne uzima kredit za stan, mislim da samo ja radim za te pare.

Rusi jesu jeftiniji ali daleko losiji, mada sam ucio od lika koji je rus ali je ... pa jeftin kao Holland & Holland :)

Ako ikad resim da radim ovaj hobi za novac bice oruzje.

Trazi samo puno vremena - ozbiljan finish bez dva meseca ne postoji.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Svi kreću na malo. Osim ako nisi u poziciji da kradeš poslove, ali to je već druga priča---
Post Reply