Okov za ugradni frižider

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
saša
Majstor stolar

Okov za ugradni frižider

Post by saša »

Dakle, kao što i sama tema kaže...Da li neko zna da li ima da se kupi okov za ugradni frižider. Mislim na onu šarku koja se nalazi na samom frižideru i u koju se šrafi iverica koja treba da budu vrata i onaj plastični klizač koji se montira sa druge strane.
Pitao sam u radnji gde obično kupujem ivericu ali kažu da to nemaju i da nikada nisu ni imali.
Hvala unapred na odgovorima.
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Servis frižidera.
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Ugradni frižider se montira u orman sa ravnim šarkama a klizač se dobija uz frižider.Vrata se nešafe za frižider.
smirglaj nikad dosta
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Neki modeli Gorenje frižidera nose frontu na svojim vratima. Ne znam za druge. Koncept je pokazao navedene slabosti pa je napušten. Cca 50 € je komplet šarki za jedna vrata. Serviseri koje sam ja zvao imaju komplet na zalihama, znači da nije rjedak slučaj.
Last edited by BILJEŽNIK on 06 Mar 2018 16:30, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Probaj kod lokalnog prodavca Hettich okova.

https://www.youtube.com/watch?v=oGkNiuLFnJ8
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Ko sto radenko napisa ravne sarke za frizider. Malo su tanje od običnih ravnih sarki. Klizač ide uz frizider. Mada većina sad pravi da se vrata ormara kace na frizider. Sa šarkama i klizačem ovde se prodaje samo indesit
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Jel probao neko da resi klizanje sa magnetima?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

saša

imam ja jedan par.....nove su....:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

pa te sarke drze vrata nemoze da kupis frizider bez tih sarki ako se front montira na krilo frizidera????
smirglaj nikad dosta
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Je li netko u praksi probao zamjeniti spomenuti sistem običnim ravnim spojnicama za hladnjake i plastikom na vratima ili samo smatrate da bi to trebalo raditi? Nisam razmišljao u tom smjeru pa prihvaćam savjet, ali iz prve ruke.
Last edited by BILJEŽNIK on 06 Mar 2018 21:25, edited 1 time in total.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

radenko wrote:pa te sarke drze vrata nemoze da kupis frizider bez tih sarki ako se front montira na krilo frizidera????
Pa to i ja pitam?!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja imam klizne plastike za vrata frizidera sa vratima od elementa...

http://darexhome.rs/proizvodi/okovi/gal ... rettyPhoto[//echo Galanterija - Ostala galanterija;]/6/
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
niko
Majstor početnik

Post by niko »

Uvijek stavljam obicne ravne sarnire na vrata i to se veze plastikama / kliznim za vrata frizidera.A ima i tip gorenja gdje se vrata kace direktno na vrata frizidera,
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

BILJEŽNIK wrote:Je li netko u praksi probao zamjeniti spomenuti sistem običnim ravnim spojnicama za hladnjake i plastikom na vratima ili samo smatrate da bi to trebalo raditi? Nisam razmišljao u tom smjeru pa prihvaćam savjet, ali iz prve ruke.
Ja sam montirao dva takva firizidera cija vrata nose fronte. Oba su bila iste godine 2014. Za sada nikakvih problema. Bas me zanima kako ce se to dalje razvijati. Nisam mislio da te spojnice mogu prdnuti pa izgledaju mi prilicno ozbiljno.
saša
Majstor stolar

Post by saša »

niko wrote:Uvijek stavljam obicne ravne sarnire na vrata i to se veze plastikama / kliznim za vrata frizidera.A ima i tip gorenja gdje se vrata kace direktno na vrata frizidera,
Ako sam dobro razumeo ovo što si napisao ti napraviš vrata sa šarkama kao i za svaki drugi kuhinjski elemenat sa vratima i krilo od iverice pričvrstiš onim plastičnim klizačima za vrata frižidera?
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Post Reply