Okov za ugradni frižider
Okov za ugradni frižider
Dakle, kao što i sama tema kaže...Da li neko zna da li ima da se kupi okov za ugradni frižider. Mislim na onu šarku koja se nalazi na samom frižideru i u koju se šrafi iverica koja treba da budu vrata i onaj plastični klizač koji se montira sa druge strane.
Pitao sam u radnji gde obično kupujem ivericu ali kažu da to nemaju i da nikada nisu ni imali.
Hvala unapred na odgovorima.
Pitao sam u radnji gde obično kupujem ivericu ali kažu da to nemaju i da nikada nisu ni imali.
Hvala unapred na odgovorima.
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Neki modeli Gorenje frižidera nose frontu na svojim vratima. Ne znam za druge. Koncept je pokazao navedene slabosti pa je napušten. Cca 50 € je komplet šarki za jedna vrata. Serviseri koje sam ja zvao imaju komplet na zalihama, znači da nije rjedak slučaj.
Last edited by BILJEŽNIK on 06 Mar 2018 16:30, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Je li netko u praksi probao zamjeniti spomenuti sistem običnim ravnim spojnicama za hladnjake i plastikom na vratima ili samo smatrate da bi to trebalo raditi? Nisam razmišljao u tom smjeru pa prihvaćam savjet, ali iz prve ruke.
Last edited by BILJEŽNIK on 06 Mar 2018 21:25, edited 1 time in total.
ja imam klizne plastike za vrata frizidera sa vratima od elementa...
http://darexhome.rs/proizvodi/okovi/gal ... rettyPhoto[//echo Galanterija - Ostala galanterija;]/6/
http://darexhome.rs/proizvodi/okovi/gal ... rettyPhoto[//echo Galanterija - Ostala galanterija;]/6/
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ja sam montirao dva takva firizidera cija vrata nose fronte. Oba su bila iste godine 2014. Za sada nikakvih problema. Bas me zanima kako ce se to dalje razvijati. Nisam mislio da te spojnice mogu prdnuti pa izgledaju mi prilicno ozbiljno.BILJEŽNIK wrote:Je li netko u praksi probao zamjeniti spomenuti sistem običnim ravnim spojnicama za hladnjake i plastikom na vratima ili samo smatrate da bi to trebalo raditi? Nisam razmišljao u tom smjeru pa prihvaćam savjet, ali iz prve ruke.
Ako sam dobro razumeo ovo što si napisao ti napraviš vrata sa šarkama kao i za svaki drugi kuhinjski elemenat sa vratima i krilo od iverice pričvrstiš onim plastičnim klizačima za vrata frižidera?niko wrote:Uvijek stavljam obicne ravne sarnire na vrata i to se veze plastikama / kliznim za vrata frizidera.A ima i tip gorenja gdje se vrata kace direktno na vrata frizidera,
Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi