Preporuka kombinovane masine ili cirkulara sa frezerom

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
misterno27
Brzi dodavač alata

Preporuka kombinovane masine ili cirkulara sa frezerom

Post by misterno27 »

Pozdrav.Htio bih napraviti bubnjeve na nacin kako se prave bacve ili na engleskom "stave drums".
Imam diht/abrihter Metabo HC 260C,rucni cirkular i dosta ostalog alata,ali bi mi trebao stolni cirkular sa nagibom ili cirkular sa nagibom i frezerom ili kombinirka koji su precizni da mogu obaviti ovaj zadatak.
Buduci da su svi rezovi pod uglom od 5 do 10 stupnjeva i zahtjevaju preciznost zbog samog spajanja,a i kasnije obrade i samog izgleda na kraju interesuje me koja bi bila prihvatljiva kombinirka ili cirkular a da moze sve ovo precizno obaviti.Max cijena do 1500 eura,mozda cak i malo vise.Gledao sam SCM Minimax c26 i cini mi se da bi sve ovo mogao extra dobro sa njom uraditi,ali zasad je ne mogu kupiti.Posebno cirkular je mozda bolja opcija,ali slabo poznajem trziste pa slobodno preporucite i jedno i drugo.
Last edited by misterno27 on 27 Dec 2017 15:01, edited 1 time in total.
misterno27
Brzi dodavač alata

Post by misterno27 »

Image
borism25
Majstor

Post by borism25 »

ja ti mogu samo staviti ovdje cijene strojeve kad sam gledao, prvo sma krenio s C26 pa sto sam vise gledao LAB 300 mi je bio super, no iskreno odlucio sam se da mi je lakse platiti nekom koju kunu dok ne skupim za kvalitetan stroj. Odluka je stala na ST3 Minimax, kod kolege radim stalno s njim, u njemu su jaci motori i to radi bez ikakvih problema, kod njega je vec cca 10god jedino sto znam da je crklo je prekidac te mu je brat elektricar to prebrikao i to je to.

https://drive.google.com/file/d/0Bzq39- ... sp=sharing

Osobno me odbilo od C26 sto se ne mogu kupiti veca kolica od 1m, to je ono sto moze biti na njemu i to je to nema drugog izbora, iskreno ako hocu okrajciti dasku onda mi je isti klinac kao da radim s rucnim ili mojim kucnim montiranim, tako da je tu nakon par dana odmah sve palo u vodu. Druga stvar nakon sto sam sve te strojeve pregledao sam isao gledat polovne i svidio mi se od starijih robland, dobro izgledjau strojevi masivni su, kolica su im odlicna bar ove sto sam isao gledat, no vecina ih ima pilu odmaknutu od kolica pa onda opet drama :D. Ako gledas cisto zbog tih kuteva od 5-10° ja bih mozda cak isao samo na frezer, dobro glodalo i samo picis :)

Neznam dali bi ti ovako nesto odgovaralo
http://purelivingforlife.com/wp-content ... ot-tub.jpg

ili mozda napraviti slic pa staviti dascice izmedu i zaljepiti kao ovo recimo
https://www.woodworkingarchive.biz/mach ... -frame.jpg
Last edited by borism25 on 27 Dec 2017 15:07, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

misterno27
Brzi dodavač alata

Post by misterno27 »

Hvala vam puno na odgovorima.Izgleda da cu da kupim kvalitetniji cirkular sa frezerom i rijesio sam sve dileme.
Last edited by misterno27 on 02 Jan 2018 12:06, edited 1 time in total.
Post Reply