Kupovina alata u inostranstvu-kako i koliko

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
cvrle
Samostalni majstor

Kupovina alata u inostranstvu-kako i koliko

Post by cvrle »

Zanima me ima li neko iskustva sa kupovinom ovih stvari , zanima me koliko je postarina i za koje vreme stize u Srbiju. Sada su veliki popusti pa bi valjalo iskoristiti...
http://adepop.com/index.php?main_page=p ... ucts_id=24
IvanR
Majstor početnik

Post by IvanR »

Jedan savet samo, pogledaj Ryobi i DeWalt ili neke slične komplete, za koje možeš da kupiš punjače na 220 ovde kod nas. Ridgid bi trebao da je kompatabilan sa AEG-om ali nisam baš 100% siguran.

Ja sam naručio DeWalt komplet, ali stiže kod druga u SAD, pa ćemo transport naknadno da rešavamo.
Nemoj silom,uzmi veci cekic.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Taj sajt je zaražen:

Image
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Pezzo ima gomila ovakvih sajtova...ovaj mi je da kazemo bio pri ruci.....
Nasao sam DeWalt komplet od 4 alata ya 69 e......
E sada mi sto nemamo drugare po USA kako mi to resavamo?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa brisi taj link, gomila adwara na njemu, ne mogu da ocistim racunar.

Image

Image
Last edited by Pezzo on 21 Dec 2017 11:14, edited 1 time in total.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

cvrle wrote:Zanima me ima li neko iskustva sa kupovinom ovih stvari , zanima me koliko je postarina i za koje vreme stize u Srbiju. Sada su veliki popusti pa bi valjalo iskoristiti...
Mani se ovih prevaranata . Naruci od nekog iz zapadne evrope a ima gomila gastarbajtera koja ide ovihndana nazad kuci pa mogu da ti ponesu . RYOBI je skroz ok za te novce ja sam pazario tracnu slajfericu za 40 eur radi kao san , a imas komplet Ryobi sada u Bauhausu , dve baterije i punjac aku busalica sa svim burgijama i bitovima u koferu za 160 eur .

Ne savetujem porucivanje sa sajtova jer kad obracunas postarinu i carinu ,skuplje izadje nego da si kupovao u radnji .
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pezzo... to sto ti kuka nema veze sa ovim sajtom.
Nista od navedenog ne postoji na ovom sajtu, vec na tvom racunaru, a gde si ga pokupio... ko zna.

Sto se tice narucivanja iz USA, transport kosta papreno. Plus problemi sa naponom/frekvencijom.
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Profesore kao i uvek tu si da pomognes u nevolji...Hvala :) :)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

mbole wrote:Pezzo... to sto ti kuka nema veze sa ovim sajtom.
Nista od navedenog ne postoji na ovom sajtu, vec na tvom racunaru, a gde si ga pokupio... ko zna.
Pa nemam ja racunar i internet od juce, ali radite sta hocete, vasa stvar.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lepo je sto ih nemas od juce, ali to ne znaci da si pogodio odakle si pokupio ta sranja.
A i to sto dugo imas racunar, ni na koji nacin ne znaci da puno znas o njemu (imam gomilicu prijatelja, pa cak i kolega koji su radili u racunarskim firmama, sasvim lepo se snalaze sa koriscenjem racunara ali o ovakvim stvarima znaju otprilike... nista).

Najpre, prva slka koju si postavio je nesto sto je na tvom c disku u nekakvom folderu control centar, i ugurano u gomilu kljuceva u registry-u. Licno, pogledao bih datume kreiranja foldera i fajlova u njemu, da otprilike nadjem vreme zaraze.

Dalje pogledaj u debugeru stranicu o kojoj pises, pa ces videti da nigde nicega sto podseca da bi moglo da dovuce nesto od ovoga sto si naveo. A ko ga nema na stranici, ne moze ni da stigne do tebe odatle.

PS
Zanimljivo ti ime racunara :)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Tjah.. ko ce sve da ih popamti :)
A i prilicno je mator.
Bojan88
Majstor početnik

Post by Bojan88 »

cvrle wrote:Zanima me ima li neko iskustva sa kupovinom ovih stvari , zanima me koliko je postarina i za koje vreme stize u Srbiju. Sada su veliki popusti pa bi valjalo iskoristiti...
Kako bi proverio koliko bi kostalo, najjednostavnije bi bilo da se registrujes na tom sajtu (bar reg traje par minuta) i onda bi video koliko bi to kostalo ukoliko uopste salju za Srbiju. To je najbrzi nacin da vidis, posto cena nije navedena na sajtu kao ni zemlje za koje salju. Samo braca Kinezi imaju worldwide free shipping, uglavnom.
I da je Srbija na njihovoj listi, cena zavisi na koji nacinsalju robu... Verovatno si vidjao da su cene odredjenim svetskim kurirskim sluzbama paprene (DHL i sl)...

Tako da iz svega navedenog niko ti ne moze reci koliko bi kostal postarine iz te i te zemlje... Ne verujem ni da bi ti vreme znacilo mnogo, posto se iskustva razlikuju.... Ja cesto narucujem od Kineza i npr najvise sam cekao 29 dana, a pre neki dam ni je najbrze roba stigla 13ti ili14ti dan. Naravno u pitanju je free shiping :)
winston1989
Samostalni majstor

Post by winston1989 »

Ala ti imas srece Bojane, ja sta god sa aliexpress-a da narucim, cekam minimum 45 dana ::neznam::
Last edited by winston1989 on 22 Dec 2017 17:03, edited 1 time in total.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Ima dobar savet , postanite frend sa nekim vozace autobusa koji vozi inostranstvo . Meni se ispalatilo u vise navrata . Za gajbu pva ima mnogo toga .
Post Reply