saniranje loseg bajcovanja

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Citizen
Brzi dodavač alata

saniranje loseg bajcovanja

Post by Citizen »

Ja se izvinjavam unapred ukoliko je protiv pravila otvarati temu za temom, ali zaista mi je potrebna pomoc.

Pre nekoliko meseci sam kupio trpezarijski sto od punog hrastovog drveta. Ovaj sto je dokaz da neke stvari ne treba kupovati na nevidjeno, na preporuke i tudje reference, vec stvar treba pogledati pre preuzimanja. Naime, kada je sto stigao, ploca je izgledala katastrofalno. Pola stola je bilo duplo tamnije od druge polovine. Na prilozenoj slici se vidi kako to izgleda

Image

Kontaktirao sam majstora koji je prvo odbijao da prizna da postoji razlika, tvrdeci da je licno on pregledao sto, ali na kraju se ispostavilo da na stolu ima mnogo vise propusta nego to traljavo bajcovanje. Meni ovakva ploca nikako ne odgovara, pa me zanima da li je moguce obrusiti samo gornji deo ploce i ponovo bajcovati, ili moram brusiti kompletnu plocu, pa i stubove, da bih dobio na kraju istu nijansu.

"majstor" je predlozio da stavim staklo, ili neki silikon. Verovatno se nije setio da mi preporuci i heklanu šustiklu da stavim.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

"...Meni ovakva ploca nikako ne odgovara, pa me zanima da li je moguce obrusiti samo gornji deo ploce i ponovo bajcovati..."

Moze, ali ti se ne isplati ako nemas ni iskustva ni alata. Treba i te pukotine zatvoriti, a tokom zime u toploj prostoriji ce se mozda jos i prosiriti, jer je ocigledno da ni drvo nije bilo dobro suvo.
Citizen
Brzi dodavač alata

Post by Citizen »

Sto stoji na 50-60 cm od radijatora od 24 al rebra, pretpostavljam da ce se dodatno rasusiti. Nista od tog saniranja ne bih ja radio, raspitao bih se o dobrom i pouzdanom majstoru, bez obzira na troskove, ali cisto da znam sta mi je najbolje ciniti. Ploca i nogari nisu potpuno u istoj nijansi, ne iskljucujem ni mogucnost farbanja celog stola u neku pokrivnu PU boju, furniranje itd... Svaki predlog je dobrodosao, bez ogranicenja sa troskovima.
Post Reply