Zdravo, koji je najbolji spoj, za noge od stola kao na slici. Mora biti ovakav spoj, gerovano pod 45 stepeni. I da se ne vide srafovi, uglovi i tome slicno. Materijal drvo, jasen, bukva, javor... Pozzzzz:)
Last edited by hak1 on 26 Jul 2017 22:18, edited 1 time in total.
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
Kakav god spoj tu da imas, poluga je prevelika. Nek je daska col, tj 25mm, ako je stocic visok 60cm, to je 24 puta. Kad neko zakaci nogom dno nogara, to je bar 10 kila, to ce reci 240 kila na spoju.
Jedino da unutra ukopas savijen flah jedno 8X30.
Idi i umlati dizajnera, da mu ne padne napamet da to jos nekom zatrazi
morao bih sebe zamijeniti ili umlatiti :skratta:.
Sa flahovima savijenima sam i ja razmisljao, i da se furnira unutrasnja strana.
Sale najvjerovatnije bukva . Koliko bi bile nogare i ram gore . nefarbano, ako se odlucim za ovaj model. Teta se trenutno odmara
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
Å irina spoja pod 45 stupnjeva na daskama debljine 30 mm je 42 mm. Uz kekse, pravilno pritezanje i kvalitetno ljepilo spoj neće popustiti. Ipak su to daske širine 15 cm. Jedini je uvjet apsolutno točan rez pod 45 st. Za debljinu od 30 mm ovo bi pomoglo: http://www.hudek-zagreb.hr/index.php/al ... etail.html
Last edited by BILJEŽNIK on 27 Jul 2017 21:43, edited 1 time in total.
Tek sad sam obratio paznju na meru za debljinu noge (mnogo preskacem zadnjih dana :pucko:)
Delovalo mi sa crteza ko da je nesto tipa 20-tak mm maksimum (bem ti sketchup i negovu perspektivu).
Poluga je i dalje velika (42:670=oko 1:16), al mozda bi dva dupla kesa ili domino ili nesto slicno drzali. Lepak na rezu od 45 se bas ne proslavlja nosivoscu, mada se to moze popraviti ako se pazljivo maze.
Jel apsolutno neophodno da nema nikakvih veznika dole?
Cak i veoma tanki bi znacajno ojacali konstrukciju.