Cijene...realne ili ludilo?
Cijene...realne ili ludilo?
Trebam napraviti komad od lakiranog medijapana, visoki sjaj, stranice su debljine 70 mm. Naravno da u obzir dolaze samo kutijaste stranice od medijapana debljine 10 do 12 mm rezanog i spajanog "pod gerung". Nije prvi puta da tako nešto radim i obično sam režem plohe za stranice pod kutem od 45 st. Ovoga puta sam se, radi uštede u vremenu, odlučio za uslugu rezanja pod kutom od strane dobavljača. Rezultat: jedan dobavljač mi je poslao ponudu gdje materijal košta manje od 30 € a usluga rezanja je cca 70 €. Bilo mi je to preskupo pa sam zatražio ponudu od drugog, inače povoljnijeg dobavljača. Ovaj za uslugu rezanja pod kutem traži cca 250 €! Radi se o nekih četredesetak metara reza koji ću, na kraju, opet odraditi sam. Kakva su vaša iskustva u sličnim slučajevima?
Tebe na kraju, kao musteriju, interesuje cena, kvalitet i rok (cuveno "pravilo trojno"), a to cime ce on rezati je njegov problem. Moze i grickalicom za nokte ako je rezultat na kraju kako treba.
Naravno, niko iole normalan ne nudi musteriji cenu koja je 3.5 puta veca od trzisne, a da ne nudi nista bolje.
Drugim recima, ovaj drugi jednostavno nije konkurentan, a zasto uopste izlazi na trziste sa takvom cenom... bar glupana na ovim prostorima imamo za izvoz (samo sto nece da idu, vec odlaze pametni).
Naravno, niko iole normalan ne nudi musteriji cenu koja je 3.5 puta veca od trzisne, a da ne nudi nista bolje.
Drugim recima, ovaj drugi jednostavno nije konkurentan, a zasto uopste izlazi na trziste sa takvom cenom... bar glupana na ovim prostorima imamo za izvoz (samo sto nece da idu, vec odlaze pametni).
Ova prva ponuda ako se radi o vecoj firmi je u granicama normale..racunaj da metar duzni reza akrila kosta cca 1,5EUR po metru u Elgradu...BILJEŽNIK wrote:Trebam napraviti komad od lakiranog medijapana, visoki sjaj, stranice su debljine 70 mm. Naravno da u obzir dolaze samo kutijaste stranice od medijapana debljine 10 do 12 mm rezanog i spajanog "pod gerung". Nije prvi puta da tako nešto radim i obično sam režem plohe za stranice pod kutem od 45 st. Ovoga puta sam se, radi uštede u vremenu, odlučio za uslugu rezanja pod kutom od strane dobavljača. Rezultat: jedan dobavljač mi je poslao ponudu gdje materijal košta manje od 30 € a usluga rezanja je cca 70 €. Bilo mi je to preskupo pa sam zatražio ponudu od drugog, inače povoljnijeg dobavljača. Ovaj za uslugu rezanja pod kutem traži cca 250 €! Radi se o nekih četredesetak metara reza koji ću, na kraju, opet odraditi sam. Kakva su vaša iskustva u sličnim slučajevima?
Ipak je ovdje rijec o rezanju pod 45 stupnjeva sto je u vecim firmama vanstandardni posao.
Kod nekog tko ima dobru formatnu pilu stvar bi bila dosta jeftinija, dovezi meni to I rjesimo ti to za cugu..
- maricaiivica
- Moderator