kopija Makita glodalice?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
radenko
Vrhunski majstor

kopija Makita glodalice?

Post by radenko »

Pitanje za kolege stolare ima li ko ovu kopiju glodalice * Glodalica (Frezer) MAKITA 3612C 1850W (http://www.kupujemprodajem.com/Glodalic ... _id=120427) * sto se prodaje na kupujem prodajem vredi li cemu dali moze da se postavi pod tablu radnog stola i da radi sa alatima 12 mm posto vidim da ima cauru 12 mm ???
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Iskreno... kad vidim koliko ukoso stoji sraf za podesavanje dubine, na sta lici plastika... nisam siguran da bih se usudio i da je pokrenem za probu sa ubacenim glodalom.
Ko zna na sta lici caura i dal ce stegnuti glodalo, a i ako ga stegne koliko baca.
LepoJeBitiFin
Majstor majstora

Post by LepoJeBitiFin »

Pitanje je sta ce se desiti kad pri brzini od 23000/min probate sa dvoreznim glodalom nesto malo dublje da obradite .

Mozda jedno vreme dobro i radi ali kad se najmanje budete nadali i taman kad se opustite . . . . . . . dobicete zvrcak u radionici

Neke od kopija brendiranog alata se mogu koristiti ( manje vise bezbedno ) kao sto su shrafilice ( aqu ili elektricne ) razne vrste busilica , ubodne testere i

sl ali alat sa velikim brojem obrtaja ( kao ova glodalica ) ili alat sa velikim precnikom ( razne vrste ruc cirkulara ili fiberke ) ja bih licno izbegavao

PozZz . . .
Last edited by LepoJeBitiFin on 25 Dec 2016 18:49, edited 1 time in total.
ono sto znas da nacrtas znas i da napravis
borism25
Majstor

Post by borism25 »

To sto saraf stoji u koso moze znaciti isto da stoji na samom navoju te da nije sjeo u sredinu, alat se nikad ne kupuje po slici osim novoga i provjerenog kad znate o cemu je rijec, zamolite covjeka od kojeg kupujete da vam napravi par stvari da steknete dojam o alatu.
jmiodrag
Dodavač alata

Post by jmiodrag »

Postovani,
od davno sam kupio ovu glodalicu ali je nisam koristio. Takodje sam davno nabavi obit 1/2" sto je 12,7mm. Sama stezna glava je 12mm, tako da nemogu da koristim bitove 1/2''.
Da li neko ima resenje?

Pozdrav Misa
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Ja sam pre 8-9 godinakupio Straus glodalicu od 1250w i prihvatom 12,7 koštala je nešto smešno. To mije bila prva glodalica, i koristio sam je neke tri godini što iz ruke što ugradjenu u sto, i meni je obavljala zahteve nemogu da lažem stvarno odlično. Posle sam nabavio još dve freze zeleni boško i einhell. Ova Straus glodalica mi sada više stoji, povremeno je koristim jer nemam više oštrih glodala za nju (12,7). I dalje je ispravna kao prvog dana i mogu reći konstrukcijski čvršća od einhella i zelenog boškića.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Miodraze, upisi u prifilu odakle si (pravila foruma).

Jedino resenje je da nekako nadjes cauru bas za tu glodalicu koja je 1/2", sto je jako tesko izvodljivio obzirom da je u pitanju laznjak.

Jednostavnije je kupiti odgovarajuce glodalo (ili glodala) sa prihvatom 12mm.
Post Reply