Takva "sperovana" vrata (posto ne zavuci bas zgodno "lesonitovana"

) su namenjena za unutrasnju upotrebu, i nemaju potrebu da budu ekstremno jaka kao recimo ulazna.
Kada je sace odradjeno kako treba, dobija se sasvim dovoljno kruta tabla. Ram koji ide unaokolo je u sustini tu da bi imao na sta da okacis sarke i bravu, i da zastiti ivice.
Kao hi-tech sacasti materijali. Imam negde parce aluminijuma koje je spolja lim mozda 0.6 ili 0.8mm, u sredini sace od alu lima mozda 0.5 debelog. Sve zajedno, debelo reda 10-12mm. Lagano da ne verujes. Kad sa svojih 0.1T stanem na parce sirine 20-tak cm, ni da mrdne. Ko da je celicna tabla iste debljine.
Koliku rupu ces da napravis zavisi samo od tvojih zelja i estetike. Dobro... nemoj bas da ostavis po 5cm sa svake strane

U krajnjoj liniji, premeri neka vrata koja su istih dimenzija i "fabricki" imaju otvor za stalklo.
To bi trebalo da je reda 10-15cm sa svake strane (sad sam premerio moja kuhinjska

).
Ako imas potapajuci cirkular, napravi mu sinu.
Ima negde i crtez na forumu, samo ne uspevam da ga pronadjem.
Treba ti:
Lepo ravna letva ili alu pravougaoni profil. Debljine 20-takmm i sirine 10-tak-15cm. Duzina... kreni sa 1.5m pa ako ti se pokaze da treba duza lako je napraviti.
Komad lesonita dugacak koliko i letva i sirine koliko je letva plus sirina stope cirkulara plus par cm.
Prisrafis letvu da bude poravnata sa jednom ivicom lesonita, oslonis sve na neku otpadnu dasku.
Postavis cirkular da ide uz letvu, spustis ga da tek malo prodje kroz lesonit i odseces visak lesonita.
Dobio si svoju sinu

Rez ce biti tacno tamo gde stavis ivicu lesonita (posto je tako odrezana), plus taj lesonit stiti jednu stranu od krzanja.
Stavis sinu na vrata pritegnes stegama (zato je zgodno da letva bude malo sira), tako da ti sina bude na strani reza koja ostaje na vratima (ta strana manje krza), uronis cirkular i proseces koliko vec treba.