Da li vec postoji ovakva tema? Nisam je vidio, pa cu ovde postaviti pitanje. Nisam je ni trazio, da budem iskren, pa...
Planiram dihtovati neke prozore, i koliko vidim ima dosta opcija: guma, silikon, silikonska guma, alu lajsne... Nekako naginjem na gumu, svasta sam cuo za alu lajsne, mada sam cuo ni da guma nije pretjerano efikasna.
Takodje, izgleda mi bas jednostavno: skines prozor, nalijepis gumu, vratis prozor, otvoris pivo... :skool:
Da li se neko od vas bavi sa ovim? Ili bar ima iskustva? Ili je bar gledao nekog ko dok to radi? Ili je cuo od nekog sto je gledao?
Ima li ko kakav savjet pored onog: Zamijeni prozore? Prozore necu mijenjati jos par godina, dok dodju na red, pa...
Dihtovanje prozora
Zavisi od prozora, to jest kako i koliko zeva.
Ja imam neka relativno pozitivna iskustva sa tesinim samolepljivim trakicama, od meke sundjeraste gume (citaj: duvalo je manje nego pre).
Za njih, najbitnija stavka je lepo oprati, osusiti i odmastiti povrsine na koje se lepi.
Ima raznih profila, pa treba i ubosti onaj koji se uklapa u dati prozor, to jest njegov nacin zatvaranja i falceve i u dati zazor. Mada ko sto kazes sam... sve je to krpez.
Ja imam neka relativno pozitivna iskustva sa tesinim samolepljivim trakicama, od meke sundjeraste gume (citaj: duvalo je manje nego pre).
Za njih, najbitnija stavka je lepo oprati, osusiti i odmastiti povrsine na koje se lepi.
Ima raznih profila, pa treba i ubosti onaj koji se uklapa u dati prozor, to jest njegov nacin zatvaranja i falceve i u dati zazor. Mada ko sto kazes sam... sve je to krpez.