Планирам да направим галерију изнад дела просторије. Висина плафона је 3 метра. висина галерије би била 1,70 од пода. Галерија би била површине 2,5м х 2м. Са слика би требало да буде јасније. јдеја је да користим греде 10х10 дужине по 2 метра, на међусобном растојању од отприлике 70 cm.
Преко греда бих онда ставио фосне. Ова конструкције треба да поднесе терет дечијих кревета и наравно децу претшколског узраста. Ð елативно мала висина галерије до плафона (око 130 цм) пружа могућност да се користи наредних неколико година док деци не постане исувише ниско. Због тога не бих улазио у неку претерану инвестицију, већ бих да најпре буде безбедно (да ми се не сруши када они горе скачу, или када се ми матори увучемо горе да поспремимо или интервенишемо у сукобу....), а не бих ни да буде прескупо јер ће релативно брзо да се прерасте (неких пар година).
Моје прво питање се односи на избор пресека греда, тјда ли је довољно да буду 10х10 греде на које ће ићи фосне?
Највише ме брине главна носећа греда која би била 2,5 метра дугачка, пресека 15х15 и на коју би се ослањале попречне греде 10х10 од по 2 метра и степениште.
Дакле, да ли је довољно да та главна носећа греда од 2,5 метра буде 15х15?
Моје друго питање се односи на начин међусобног повезивања греда- да ли је довољно да користим готове металне носаче греда какве сам видео рецимо у Уради сам, или бисте ипак препоручили неки други начин?