Stetocine

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
fizicki radnik
Majstor početnik

Stetocine

Post by fizicki radnik »

Nesto mi napalo stolice i izbusilo ih sitno. :D
Prosle godine sam ih punio zizolinom, spric pa jednu po jednu ali toliko je busno da ssam verovatno omasio dobar deo rupa.
Ostavio stolice napolju na zimi misleci zima mozda sredi zlotvore, ali nije bila neka zima.
Vec nekoliko nedelja oko stolica leti 1 000 000 zoljica, onih nekih malih cudnih.
Mislio sam da cekaju zizka ili crvica da nesto pojedu pa sam se poradovao da ce priroda da resi moj problem, kad danas vidim osice ulaze u te rupe, i izlaze sve unazad???
Kako uopste izgleda zizak i te stetocine koje jedu drvo? Jel ove osice polazu svoja jaja iz kojih ce da izadje nesto da jede drvo ili ce da jede zizka??
Cini mi se da ove osice zatvaraju rupe necim??

Image

Image

Image

Image

free uploader[/img]

Vec sam hteo da probam ono sto sam video na nekim sajtovima , da uvijem stolice u najlon a da ispod stavim reso i na resou zizolin. Ideja je da zizolin pocne da isparava i da se napravi zasicena koncentracija zizolina koji ce uci u te rupe i pobiti zgadiju.
Sta mislite o potapanju u sredstvo za skidanje farbe? Ima neki momci tako usluzno skidaju boju sa vrata perozora i sl.
Last edited by fizicki radnik on 26 Jun 2016 22:16, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Zima, da je ne znam kakva ne moze da ubije larve. Uostalom te larve sasvim lepo prezivljavaju zimu u sumi, u Sibiru, u Kanadi...

Iskreno, ja bih se oprostio od stolica, spalio ih, i nadao se da nisu krenule redom po parketu i ostalom namestaju.

https://en.wikipedia.org/wiki/Anobium
Post Reply