Krevet na sklapanje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
velja
Vrhunski majstor

Krevet na sklapanje

Post by velja »

Imam ovakav krevet vec nekih 6-7 godina

Image

Sada je propalo zicano jezgro, pa sam mislio da ga na neki nacin zamenim klasicnim dusecima. Ima li neko ideju kako bi ovo moglo da se uradi? Mehanizam je inace jednostavan, naslon je pricvrscen za kutiju sa tri sarke, prednji deo se izvuce a zadnji (naslon) se obori i dobije se lezaj od nekih 160cm sirine. Ja sam mislio da se stavi neki rajsfeslus na meblu gde se ubaci dusek ili tome slicno...
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
JOCCCA
Šegrt

Post by JOCCCA »

mislim da je dusek prrvise tezak i tesko ce se fiksirati.Mozda je lakse osnovs neka pa tvrdo presovani sundjer.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dusek (ako mislis na nesto tipa jogi duseka), je u sustini tapacirano zicano jezgro. Naravno u novije vreme konstrukcija ne mora da bude zicano jezgro, vec nekakve gume, pene ili sta ti ja znam, al princip je isti.
Drugim recima, ne vidim neki problem (osim cene) da umesto zicanog jezgra stavis dusek, i krevet presvuces mebl stofom na isti nacin kao sto je bio presvucen dok je u njemu bilo jezgro. Naravno ako se dimenzije uklapaju.
Jeste da je jezgro zakucano za podkonstrukciju, i da bi za dusek verovatno trebala mnogo gusca podkonstrukcija nego sto ide za jezgro (ili tabla spera recimo, sa prosecenim rupama da moze da dise), al mislim da kada ga mebl stisne odozgo, ne bi trebalo da bude problema.

E sad, sa rajsferslusom... znaci da bi mebl morao da bude relativno labav, a ne nategnut kao prvobitno, tako da tu ne znam sta bi se desavalo.

Mada... ne vidim sto menjas jezgro dusekom? Ako je u pitanju "tonaza" onih koji spavaju na njemu, pa mislis da ce to dusek duze izdrzati, potrazi, prave se i pojacana jezgra, bas za "klub 100+" :)
Imao sam ovakav jedan, i bilo je uzivanje spavati na njemu, dok i tu nije otislo jezgro (doduse nakon 10 godina prilicno intenzivne upotrebe). Naravno na onoj strani na kojoj se i sedi. Eno ga ceka da se smilujem, rasturim ga i renoviram.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Hvala Bole, ta informacija za ojacano jezgro mi je bitna jer nisam znao da postoji. Na toj strani gde se sedi ja lezim a kao i svi koji sede pred racunarom ceo dan imam poroblema sa kicmom pa je svako jutro muka ziva.

pozz.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

veljo koliko se sećam ti beše imaš heftalicu,ako imaš da ti ispričam kako da uradiš najjeftinije a najkvalitetnije :)
Post Reply