Vidio sam ima dugo na you tube-u savjet kako prepoznati u startu koje će se grede tokom vremena izvitoperiti ili raspucati. Sjecam se kroza maglu da se gledaju godovi na poprecnom rezu grede tj. samim krajevima, ovisno o polozaju godova, pa bi vas molio da me uputite jer sam zaboravio. Molim vas slobodno pisite i o nekim drugim pokazateljima.
Inace radi se o jelovoj gradi za nadstresnicu
Kako odabrati gredu
Nitko,jer je jako malo tesara na forumu.
ja sam radio drvene objekte i krovove i mogu ti reci da to sto pitas ti nista ne vredi jer se svaka gradja za krovne konstrukcije(grede)"vadi" iz
sredine trupca tzv "srce" a ono se najvise krivi iskljucivo kao propeler!!!!
drugim recima "suče" se.
ako pogledas grede na konstrukcijama videces da svaka druga ima pukotine nakoso po celoj duzini
ako vec imas mogucnost da biras gledaj gede u poprecnom preseku da je srce sto dalje u stranu od centra iste :prsgore:

ja sam radio drvene objekte i krovove i mogu ti reci da to sto pitas ti nista ne vredi jer se svaka gradja za krovne konstrukcije(grede)"vadi" iz
sredine trupca tzv "srce" a ono se najvise krivi iskljucivo kao propeler!!!!
drugim recima "suče" se.
ako pogledas grede na konstrukcijama videces da svaka druga ima pukotine nakoso po celoj duzini

ako vec imas mogucnost da biras gledaj gede u poprecnom preseku da je srce sto dalje u stranu od centra iste :prsgore:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!