Da li se ovo može iskoristiti na drugi način?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
IvanN
Zarezivač olovaka

Da li se ovo može iskoristiti na drugi način?

Post by IvanN »

Ono što pretpostavljam je da ove burgije (tačni naziv ne znam) služe za proširavanje već postojećih rupa.

Pitanje bi bilo da li postoji mogućnost da se ove burgije naoštre za bušenje drveta.

Postoje tri rezna noža i oznake na njima su sledeće:

- ESC 7/8 HSS C.56 T

- ESC 5/8 HSS C.56 T

Burgije sam kupio na vojnom otpadu za 150 din. po komadu. Molim sve one koji su sa ovim burgijama imali iskustva da kažu nešto više o njima.

Image
Image
Last edited by IvanN on 05 Apr 2015 16:54, edited 1 time in total.
U svoju pamet se uzdaj, s tuđom se savetuj.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jako tesko bi bilo ovo preostriti rukom a da valja.
Plus imaju MK-1 prihvat, pa bi i to trebalo preradjivati.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Slazem se sa Boletom, uz samo jednu primdbu. Nije Morze Konus 1, vec 2. Burgije su 5/8 i 7/8 inca u precniku, tj 15.83 i 22.22 mm.

Cak i da nadjes nekoga ko moze da preostri vrh za drvo, imas problem sto ovo u sustini nije burgija, vec prosirivac vec postojece rupe. Stabl;o je debeleo, i cak da ima spic kako treba, imacs ozbiljan problem sa odvodjenjem struske.

Generalno, standardne dvopere burgije sa morze konusom mogu da se preprave za drvo. Ja nisam gadljiv na Morze konus na burgiji velikog precnika, naprotiv, te je mnogo bolje resenje nego okruglo stablo. Cim budem stigao slikacu jednu 17.5mm, koju su mi prepravili pre neki dan. Sluzice za predbusenje za urezivanje navoja M20 u drvetu.
Last edited by BR on 05 Apr 2015 17:37, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Naravno da nisi gadljiv kad imas busilicu sa morze konusom :)

Sad sam tek obratio paznju kolikog su precnika burgije, nekako su mi sa slike delovale manje, rera 10-tak mm precnika ova tanja, pa reko premalo je da bude MK-2.
Post Reply