Brvnara, zavrsna obrada!

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Drvoljubac
Zarezivač olovaka

Brvnara, zavrsna obrada!

Post by Drvoljubac »

Pozdrav stolarima i poznavaocima drveta.. :buga:
E ovako, treba mi par saveta od nekog iskusnog u vezi bajcovanja i obrade drveta, da vidim kako bi neko od iskusnih stolara odradio posao koji mene ceka, da se nadjete u istoj situaciji u kojoj sam ja trenutno :smile:
Pravim malu brvnaru, kuca cela od drveta iznutra, za koji dan treba da postavljam patos, daske po zidovima, oblice po zidovima. Ja bi taj patos(brodski pod) da bajcujem i lakiram, malo bi ga potamneo, radi se o Camovini, sva daska dosla od stolara, hoblovana sa obe strane, napravljeni falcevi, znaci samo da postavim i onda prelazim na smirglanje, bajc, lak i ostalo :smile:
Pa me konkretno interesuje da mi kaze neko iskusan koji bajc da koristim, nitro ili na vodenoj bazi, koji lak ide posle jednog ili drugug bajca, sta da radim u vezi smirglanja, nece biti potrebno preterano da smirglam posto je daska vec hoblovana, eventualno da izjednacim ako neka bude za nijansu visa, imam rucnu hoblericu pa cu sa njom da smirglam ako bude potrebno da neku dasku dovedem na nulu. Treba mi savet u vezi smirlgalja izmedju prve i druge ruke bajcovanja, kojom granulacijom to da radim, kao i granulacija za smirglanje izmedju lakiranja, kojom granulacijom da smirglam izmedju premaza laka, koliko puta da lakiram, planiram da koristim mat lak. Voleo bi da cujem neke savete sta da radim i kako bi neko od strucnih ljudi uradio ovo pa da pokupim neke ideje :smile:

Hvala puno unapred na odgovoru
Last edited by Drvoljubac on 12 Oct 2014 20:31, edited 1 time in total.
:skool:
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

ja sam ti rekao posto radis rucno da je najbolje vodeni bajc a kad se osusi 2 sata minimum moze da ide osnovni poliuretanski lak smirglanje 320 400 pa zavrsni mat poliuretan jedan deblji ilidva tanja premaza sa medjusmirglanjem 400!srecan rad
smirglaj nikad dosta
Drvoljubac
Zarezivač olovaka

Post by Drvoljubac »

radenko wrote:ja sam ti rekao posto radis rucno da je najbolje vodeni bajc a kad se osusi 2 sata minimum moze da ide osnovni poliuretanski lak smirglanje 320 400 pa zavrsni mat poliuretan jedan deblji ilidva tanja premaza sa medjusmirglanjem 400!srecan rad
Hvala puno, kad krenem da radim obavesticu kako napreduje :prsgore::pljesk:
Last edited by Drvoljubac on 03 Nov 2014 14:33, edited 1 time in total.
:skool:
Post Reply