Kako ovo izvesti?
Kako ovo izvesti?
Ima li netko ideju (ma siguran sam da ih ima više) pa da podijeli s nama kako ovo napraviti: https://www.youtube.com/watch?v=43BBzmR_PEI
Moguce vrlo lahko izgleda kao da se nalazi jedna navojna šipka i ovaj razmak izgleda kao neka šajba. A tu moju teoriju dokazuje to ako bolje pogledate kao da ova kocka lebdi a ustvari su nekakvi šarafi i prostornici šajbe neke podložke. Ta šipka je težište oko koje se cijela konstrukcija rotira.
A dobro je rečeno da meni ovo liči na neke stepenice kad se odmota cijela konstrukcija.:einstein:
A dobro je rečeno da meni ovo liči na neke stepenice kad se odmota cijela konstrukcija.:einstein:
Last edited by Hornbeam on 15 Apr 2014 21:41, edited 1 time in total.
Sve ima svoj vijek trajanja.
Bice da je osovina sa lezajevima, Ako neko hoce kupi mehanizam ima ga ovde ali cena je paprena http://www.madeindesign.com/prod-rotor- ... 1-bla.html
.....sad sam bolje pogledao cena je za gotov proizvod, ali ako minusiramo cenu plocaststog meterijala opet je tu negde, koji evro manje
.....sad sam bolje pogledao cena je za gotov proizvod, ali ako minusiramo cenu plocaststog meterijala opet je tu negde, koji evro manje
Last edited by dikar on 15 Apr 2014 23:50, edited 1 time in total.
Dajte ba ljud kako ovo ovako 5 ploča malo gvožđa nek je svaka ploča po 25 eura i sve skupa nek košta materijala 100 eura ali ovo sam prećero sigurno. A cijena 1320
Od čega prave ove ploče
Od čega prave ove ploče
Last edited by Hornbeam on 16 Apr 2014 00:15, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Tako meni jedan majstor govorio kad sam radio na baušteli neko vrijeme kažem ja lakše je zidati nego praviti krovnu konstrukciju od drveta, kaže on "Sve je lahko kad kad ko drugi radi". Ustvari možda ovo i izgleda u teoriji jeednostavno ja bih realno jedno 5,6 komda uštetio dok bi jednu napravio kako treba .:oskyldig:
Last edited by Hornbeam on 16 Apr 2014 15:20, edited 1 time in total.