Sta je ovo?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
samoubica
Šegrt

Sta je ovo?

Post by samoubica »

Pronasao sam u jednoj staretinarnici, ne znaju sta je (a bave se tim starudijama sto godina, kazu nisu videli ranije takav predmet).

https://www.flickr.com/photos/11591590@ ... 924026405/

Ja sam prvo pomislio da je neko napravio postolje za lampu, ali onda bi ipak na donjem delu napravio neki prorez za kabl, plus bili bi tragovi od armature ili vec nesto. Onda mi je palo na pamet da je neko to iz zabave napravio kao ukras, kao drvenu vaznu, ali sta ce mu onda prorezi, gornji i donji obruc i toliko truda, tako da na kraju mislim da je to deo neke masine, ili nesto sa nekog broda, sto je imalo neku specificnu namenu, da je unekom trenutku moralo da se popravi dodavanjem srednjeg obruca koji ga cini ruznijim. I kako ga je tako izdubio? Drvo deluje dosta tvrdo.

Srednji obruc je ocigledno napravljen naknadno, kada je doslo do ostecenja u toj zoni. Ne vidi se unutra da se nesto okretalo, a cudni su otisci na povrsini oko tih proreza.

Na telu spolja imaju tragovi voska (vrlo malo, par kapi), znaci neko ga je koristio kao postolje za svecu, ili je bilo u blizini svece.
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Image
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

:skratta::skratta::skratta:

najobicnija glavcina od zapreznih kola

nikog ne vredjam vec ce takve stvari(kao i stari zanati)ce izumreti pa kad nasa deca budu "velika" pojma nece imati o nekim stvarima :part:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
samoubica
Šegrt

Post by samoubica »

:|

a ja jos skupljam automobile

hvala!
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

samoubica wrote::|

a ja jos skupljam automobile

hvala!
"Оно" на слици коју сам поставио је резервни точак а слику сам "скинуо" са огласа!!!:oskyldig:
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
saša
Majstor stolar

Post by saša »

Bolje je živjeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bedi
Post Reply