Zvucna izolacija vrata...

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Kole-Stolar
Majstor majstora

Zvucna izolacija vrata...

Post by Kole-Stolar »

Pozdrav kolege...Imam jedan mali problem.... treba da pravim zvucnu izolaciju na jedna vrata (tj na otvor a vrata treba netaknuta da ostanu) koje dele sobu i kancelariju i sad leti su potrebna ta vrata a zimi se nebi koristila pa sam vec smislio nacim kako da napravim sve u stok da smestim a da bi se lako skidalo.... e sad imam problem ne znam sta da stavim kao ispunu kad budem zatvarao taj prostor a da bi bilo dobro zvucno izolovano...
Pa ako neko ima iskustva sa ovakvim necim molim vas da mi pomogne :)
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
BG ACA
Majstor

Post by BG ACA »

Mozda nekakav sundjerast materijal
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Crni kole... a da ti damo za pocetak malo tacki i zareza, mozda i ukapiramo sta hoces da napises :)

Koliko ja uspevam da shvatim, stok bi uvek bio tu, preko leta bi se na nejga kacila vrata, a preko zime bi skidao vrata i stavljao nekakvu plocu, tablu... tako nesto.
Iskreno, ne kapiram sta fali zatvorenim i zakljucanim tapaciranim vratima, al "tvoj klavir, sta koga briga sto ga drzis na zidu" :)

Da bi postigao zvucnu izolaciju, moras nekako da "ubijes" zvuk. Recimo da imas dve ploce, jednu s jedne i drugu s druge strane zida (to jest stoka). Ako ostavis prazan prostor izmedju, dobi si rezonantnu kutiju, koja ce neke tonove gusiti, ali ce neke pojacavati (ko telo gitare). U takvoj varijanti, morao bi da medjuprostor ispunis necim sto ce da "poremeti" i "upije" zvuk. Prazne kutije od jaja su koriscene kao sirotinjska zvucna izolacija decenijama. Nalepi ih na te ploce u jedno dva sloja na svaku, i to je to. Izmedju ploca i stoka postavi gumu, kako bi i tu prekinuo prenosenje vibracija.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

@mbole
Imas pravo mozda po koja tacka i zarez dobro bi dosli :D
I to sto kazes...sta fali tapaciranim vratima ? po meni nista al kad musterija oce da ostanu lepa drvena ostace takva....(jer musterija je uvek u pravu)
Dobro si me shvatio....taj stok treba da ostaje uvek tamo a cak i vrata treba da budu nakacena samo u to treba sad napraviti kutiju koja ce se ubaciti zimi a leti vaditi iz stoka.....
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
Post Reply