mbole wrote:Auh, tek sad sam ukapirao da je to tvoje 340cm dugacko.
Napravi metalnu ili stabilnu drvenu podkonstrukciju i za nju prisrafi MDF 3cm.
Napravio sam 4 nosaca od 4x4cm metalne shipke, i na to 2 sipke 4x4u ravni koliko god je to moglo, i za njih sam mislio da prisaravim plochu od...
mbole wrote:Ne moze samo u sredini da ti bude ravna povrsina. Mora da bude ravna onolikom duzinom koliki je najduzi komad koji ces da obradjujes. Ili da bude kraca od tog komada, ali ravna celom povrsinom.
To kapiram...planiram obradjivati za sad komade do 120cm
mbole wrote:Nisam mislio da radis plocu glodalice (to jest donju) iz vise delova. Ona mora da bude izjedna, posto je jako tesko da ne dobijes prelaze. Minimalne, ali taman da zakaci komad dok ga guras.
Posto nisam shvatio da se radi o toj duzini, vec mislio da je dosta krace, predlagao sam jednostavno jos jednu plocu koja bi isla preko ove kada se rade grubi poslovi. Kad radis sa glodalicom nju skines.
Posto je duzina tolika, ta gornja ploca bi mogla da bude iz vise delova, posto je ona predvidjena za habanje i za nju nije kriticno da bude glatka i bez prelaza.
e sad u ovo zadnje mi nije nista jasno ::neznam::
Da li jedna ploca ili dvije i koja uopste, iz koliko djelova
Da vidimo jel ovako ste smislili... Da stavim bukovu iz jednog dijela debljine 4cm i da preko toga stavim MDF 3cm s time da sredisnji dio u koji ce da dodje glodalica bude najsiri radi ravnije povrsine po kojoj ce komad da klizi?
Bitno mi je da to danas narucim, bilo sta od toga, jer ce brzo praznici, a za bukvu moram danas da narucim jer covjek moze da mi je donese u ponedeljak jer tada dolazi u mjesto gdje ja zivim, da ne bih morao da idem 150km po to.
Umetnost je znati zanimljivo pričati, ali je jos veća umetnost znati pažljivo slušati