Robland sigma

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
milos_nis
Majstor početnik

Robland sigma

Post by milos_nis »

Kao sto naziv kaze interesuje me Formatizer ROBLAND SIGMA...Da li neko ima iskustva sa njim i kakva su mu???koje su mu mane,kvalitet reza itd...
Ono sto me jos zanima kakve su Robland kanterice u pitanju je model KM550???U sustini menjam masine pa bi se odlucio za ova 2modela....
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Ono sto sam primetio da je sigma najslabija (sto se opreme tice) i najjeftinija u u klasi Roblanda ali dovoljno dobra za plocaste materijale,nekada sam se i ja razmisljaja za kupovinu istog modela,ono sto znam,da je dosta komada prodato i da ih nema u prodaji (kao polovna) sto sigurno govori da je rec o dobroj masini.Koja je trenutna cena ove dve masine,znam da je preprosle godine sigma kostala 4 800 e + PDV i tada je cini mi se bila zlatno zute boje a sada je bela.
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

Cena je ostala nepromenjena za formatizer,a kanterica je 10000e+PDV.Ima ciklige radi ABS i brzina joj je 5.5met.Ne znam ja imam Gedzin formatizer mislim da bi SIGMA bila mnogo bolja???A kanterica je ok imao sam prilike da je probam i radi super pogotovo sto ja kantujem nekih 15 000met.godisnje pa ce da mi odg.jedino me formatizer zanima da li se isplati???
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Za taj formatizer cena je sasvim ok.Imas li negde sliku kanterice.?
Last edited by slavijov on 18 Nov 2013 00:20, edited 1 time in total.
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

https://www.google.rs/search?q=robland+ ... B500%3B332
Jedino ovako...Ciju ti kant masinu imas????
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Holz her 1404
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ova kanterica nema ciklinge, oni dolaze u daleko skupljim modelima. Ima frezere, na njih si verovatno mislio ili te prodavac lagi :)
Ako bi na google images pogledao "slicne" slike nasao bi da postoje identicne masine sa istim karakteeistikama a drugih proizvodjaca.
Konkretno mislim na stari model Casadei kanterice, stari model Casadei kanterice, kao i vise kineskih i makar jedan turski proizvod. Mislim da bi za te novce kod npr spanaca mogao da izaberes masinu sa malo vise opreme ili da prodjes malo povoljnije u istoj klasi proizvoda.
Clan foruma Pajja ima masinu http://www.cehisa.es/productos.php?s=2&p=12&lng=en i koliko znam, bas je zadovoljan.
Preporucujem da pogledas i tu opciju a sa Roblandom globalno neces pogresiti
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

Ja ne vidim razliku u kantricu osim u boji.postoji model km 500koji nema ciglinge i tu je razlika.e sad mozda je cehisa malo jeftinija ne znam danas zovem uvoznika da vidim sta ce da kaze:-).
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Post Reply