duzinsko nastavljanje - pomalo divlje daske
duzinsko nastavljanje - pomalo divlje daske
dakle, radim sa otpacima od postavljanja brodskog poda te sa daskama koje su se pokazale iskrivljenima i na druge nacine nepogodne.
ne postizem cesto bas perfektan spoj bez fuge ali zelim se kretati u tom smjeru iako ne radim muzicke instrumente vec police i kutije za sitnice, eventualno krevet
pretpostavljam da to znaci vise paznje kod ljepljenja / stezanja, a mozda i dodavanje samo po jedne daske, obzirom da to omogucuje bolju kontrolu?
takodjer, vjerovatno bi se iste bolje slagale da je svako pero / utor malo prebrusit prije slaganja?
ima li jos kakav trik ili kakova navika za usvojiti?
z
ne postizem cesto bas perfektan spoj bez fuge ali zelim se kretati u tom smjeru iako ne radim muzicke instrumente vec police i kutije za sitnice, eventualno krevet
pretpostavljam da to znaci vise paznje kod ljepljenja / stezanja, a mozda i dodavanje samo po jedne daske, obzirom da to omogucuje bolju kontrolu?
takodjer, vjerovatno bi se iste bolje slagale da je svako pero / utor malo prebrusit prije slaganja?
ima li jos kakav trik ili kakova navika za usvojiti?
z
Otvori temu sa svojim radovima , postavi slike , pa će ti netko već dat savjet kako bi ti išlo brže , jednostavnije , ...
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
Sve sto sam vidjao je bilo bez falca i pera na celima.
Ssd gledam slike po netu, i sve sto sam nasao od onih sto se prodaju u Srbiji i Hrvatskoj ima utor i pero samo duz bokova.
Ne kazem da ne postoji, samo izgleda da je retko.
Pored toga, ako dobija otpatke, oni su seceni, pa eventualno imaju utor ili pero samo na jednoj strani.
Ssd gledam slike po netu, i sve sto sam nasao od onih sto se prodaju u Srbiji i Hrvatskoj ima utor i pero samo duz bokova.
Pored toga, ako dobija otpatke, oni su seceni, pa eventualno imaju utor ili pero samo na jednoj strani.
Sto nas vraca na moja prva pitanja: viewtopic.php?pid=64207#p64207
Ima podova sa perom i utorom na celu. Ja sam konkretno kod drugara ugradjivao hrastov od Saga parketi koji je imao tu varijantu...mbole wrote:Sve sto sam vidjao je bilo bez falca i pera na celima.
Trt, mrt, zivot ili smrt!
pa eto, ne izrazam se bas dobro, sirinsko je spajanjembole wrote:Kako ih nastavljas duzinski, to jest koji spoj koristis?
Pored toga, ne kapiram bas o kakvom peru i utoru pricas, kad kod duzinskog spajanja nema pera i utora (pero i utori su kod brodskog poda na bokovima, to jest igraju kod spajanja po sirini).

z