Da li neko od vas strucnjaka moze da me posavetuje da li sam i na koji nacin mogu ispraviti okvir prozora? Naime, prozor moze (bar je mogao) da se otvara horiz i vertik ali je u poslednje vreme strana na kojoj se nalazi rucka toliko "potonula" da pri horiz zatvaranju mora znacajno da se podigne jednom rukom i drugom da se gurne u stok. Pomozite!!! Kakvo je stanje i sta mi je ciniti (imam 3 takva prozora)
Krilo je, proverio sam. Bukvalno se oslanja na staklo, cak se vide krajevi stakla u dijagonali, a i spojevi okvira su se razdvojili Pa vise se i ne otvara, jedva sam ga zatvorio poslednji put. Zao mi je za sliku, nisam u mogucnosti jer koristim mini operu i nokiu ali pokusacu.
Popodne sam malo ceprkao, zavirivao i isprobavao i cini mi se da problem jesto u okovu, pa me interesuje sta mi je dalje ciniti. Kupiti novi i zameniti i da li ja to mogu sam izvesti? Mislim bez da ga nosim kod stolara da ga on steluje u 'vinklu' a mene po usima? Sta mi je potrebno od alata?
Прво питајнекога ко се разуме, а ко је видео како тајтвојпрозор изгледа. Он ће ти објаснити шта да радиш, па ће ти рећи како да га поправиш, ако буде сматрао да ти то можеш.
Столар те вероватно неће пуно одерати јер није неки велик посао заменити окове, ако уопште треба да се мењају. Ако треба, онда купујеш оков, што је у сваком случају много јефтиније него да мењаш прозор. Зовеш да погледа, питаш за цену, договориш се.