pomoc mio standard

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Fila
Precizni šegrt

pomoc mio standard

Post by Fila »

pozdrav svima imam problem sa dihtovanjem dasaka na mio standardu 83 ...dolazi do talasanja na povrsini drveta.... po mom misljenju verujem da su ove oruge popustile..ali najpre da pitam majstore da li je neko imao slican problem ili zna resenje ??? unapred hvala

Image[/IMG]
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Nozevi nisu namesteni na istoj visini.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ploca dihta ti seta gore dole,klizaci na makazama imaju lufta :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

pogledao sam stabilna je ploca......a nozevi su poprilicno u redu...da napomenem da se talasanje odnosi samo na diht
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ovako na prvu, bez točnijeg opisa ili fotografije "talasanja", upozorio bih na čestu pojavu istrošenosti kanala na uvodnom valjku debljače kod spomenutog stroja. Navedena istrošenost uzrokuje neujednačenu brzinu i zastajanje daske prilikom prolaska kroz debljaču što rezultira neravnom površinom daske. Čelična ploča za namještanje debljine nije najpreciznije obrađena i zna biti načeta hrđom. Sve ovo navodim iz vlastitog iskustva. Rješenje: 1. Očisti kanale uvodnog valjka; 2: brusnim papirom granulacije 120 do 180 pobrusi ploču za namještanje debljine da smanjiš njenu hrapavost; 3: ploču za namještanje debljine podmaži prije debljanja; 4: Ja sam na izlazni glatki valjak dodatno nalijepio i brusni papir granulacije 80. Nakon ovih intervencija, talasanje je potpuno uklonjeno.
Last edited by BILJEŽNIK on 31 Jan 2013 17:45, edited 1 time in total.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Makaze su razlokane. Moras po namestanju visine da fiksiras plocu po kojoj klizi daska. Verovatno ti leva i desna strana daske nisu iste debljine. Evo kako sam ja to uradio.

Image
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

hvala na odgovorima
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Javi rezultat pa pošalji koje pivo onome tko je pogodio :)
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

prijatelji izgleda da je samo taj feder jer stavio sam deblju dasku i on je odradio kako treba a gledao sam opruge skroz je sabio..... gde bi mogao da nadjem te opruge u Beogradu ??? da li zna neko
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Pitaj Google :)
Prvi rezultat koji je izbacio
http://www.vrbasdoo.co.rs/kompresiona.html

a raspametio sam se informacijom na njihovom sajtu
"Opruge izradjujemo i isporučujemo u roku od 24h, za manje količine, a na teritoriji Beograda u roku od 2h!"
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

maricaiivica wrote:Pitaj Google :)
Prvi rezultat koji je izbacio
http://www.vrbasdoo.co.rs/kompresiona.html

a raspametio sam se informacijom na njihovom sajtu
"Opruge izradjujemo i isporučujemo u roku od 24h, za manje količine, a na teritoriji Beograda u roku od 2h!"
Ja otišao kod feder-majstora u Rumi (neću da mu ime pominjem da ne bi bilo da ga reklamiram) i odneo jednu oprugu sa takve tandrkače i rekao mu da hoću 50% jaču. Dok sam sa njegovom "lepšom polovinom" popio kafu opruge bile gotove - namotane i poboljšane.
Bitno je da majstor (bilo kog zanata) ima volju da uradi ono što od njega mušterija traži...
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bice da je u pitanju ovaj: viewtopic.php?pid=36620#p36620
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

ispostavilo se da je neravna ploca po kojoj klizi daska......

ali da muka bude veca,, i ploca po kojoj klizi daska kad nailazi na noz je kriva na jednu stranu ..pojavljuje se kao mala grba.......... da li je neko imao iskustva sa time? da li ima pomoci tu nekom obradom ili nekakvom stegom ?
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Fila, nisi baš jasno napisao. Da li je sama ploca neravna ili je cela nagnuta u jednu stranu ? Ja sam imao slucaj da je cela bila nagnuta na jednu stranu, pa sam bušio nove rupe u onim šipkama koje se šrafe na tu plocu sa strane. Ako pak ploca ima neravnina, onda je treba skinuti i odneti kod nekog metalca na šepingovanje, da je poravna.
Fila
Precizni šegrt

Post by Fila »

nije cela vec na jednoj strani...slikacu i pokazati...
Post Reply