pitanje za majstore

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
RUSTIK
Precizni šegrt

pitanje za majstore

Post by RUSTIK »

trebao bih pomoc,u izradi sam spavace sobe a kupac zhtjeva roletnu na mjestu gdje dolazi tv,gdje se to kupuje kako montira,kakva ide.....
svaki savjet je dobrodosao
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

pogledaj kod prodavača okova , oni imaju uponudi a u njihovom katalogu ćeš nać i uputstva za montažu :tummenupp:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

ST STOLAR wrote:Oni imaju www.schachermayer.hr
Jel netko od vas koristi njihov on line shop?
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

RUSTIK wrote:trebao bih pomoc,u izradi sam spavace sobe a kupac zhtjeva roletnu na mjestu gdje dolazi tv,gdje se to kupuje kako montira,kakva ide.....
Može li neko pojašnjenje, ja ništa ne razumijem?:forvonad: :butter:
Vinkl
Majstor početnik

Post by Vinkl »

stari wrote:
RUSTIK wrote:trebao bih pomoc,u izradi sam spavace sobe a kupac zhtjeva roletnu na mjestu gdje dolazi tv,gdje se to kupuje kako montira,kakva ide.....
Može li neko pojašnjenje, ja ništa ne razumijem?:forvonad: :butter:
Hoce da mu se TV vidi tj. ne vidi po potrebi (na nekoj polici ili prostoru u koji je smesten) Navuce roletnu preko TV-a kad ga ne gleda a digne je kad hoce da ga gleda....

Princip kutije za hleb :P
rokipi
Dodavač alata

Post by rokipi »

Upravo sam pročitao problem koji imate,pa sam se i registrovao sa namerom ako mogu biti od pomoći.Ja sam po zanimanju el. ing. ali bavim se nekim aktivnostima kao
SAM SVOJ MAJSTOR a kad negde zapne i ja tražim savet.
Isti ovaj problem sam imao i ja kući ,pa posle dugog razmišljanja došao sam (mislim) na originalnu ideju. Rešio sam da prepravim stari regal ,ali tako da mu dodam neke celine koje nije imao pa mi je na um pala ideja da to bude deo koji će se zatvarati pomoću roletnica . Kako sam to rešio ? jednostavno ,ovako .
Kupio sam nekoliko dasaka laminata (može biti iste strukture ili u kontrastu, po želji) iseko na letvice 3,5cm Å irine a dužine prema meri na koju je otvor . Sa zadnje strane letvica treba zalepiti neni tekstilni materijal ,može i stari kao napr. od starih farmerica.Za vođice po kojima klize letvice iskoristio sam kanalice za kablove. Letvice koje sam iseko i postavio su vertikalno u odnosu na pod , i postavio sm ih tako da budu iz dva dela i da se zatvaraju obema rukama prema sredini. Ako ste shvatili moju priču odlično,ali ako sam ja bio za neke delove mog rada nerazumljiv spreman sam da vam to sve slikam ili nacrtam postupak rada i pošaljem kako bih vam bilo jasnije a i jednostavnije za rad ako se odlučite za moju varijantu. Puno pozdrava i srećan rad želi Vam ROKIPI
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Rokipi , ovo je odlična ideja za "sam svoj majstor" , i da slobodno otvori temu sa svojim radovima i postavi slike ( ako ne znaš kako , pronađi u tražilici , imaš opisano na dugo i naširoko ) , te popuni profil , prema pravilima foruma moraš napisati odakle si , ukoliko budeš imao kakvih pitanja, da te znamo uputiti :prsgore:
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
niko
Majstor početnik

Post by niko »

Pozdrav
sto se tice tih roletni imas ih kupiti gotove i izgledaju kao roletne samo nemaju kanap nego se rukama zatvaraju i otvaraju.Kupuju se i vodilice koje sijeces na mjeru i moraju ti biti duplo duze od roletni jer im je takav princip.Nije jeftino ali ako covjek insistira ugradi i uymi pareCini mi se da sam ih kupovao u SCH.Treba ti za prvu montazu malo strpljenja da ne pogrijesis inace je jednostavna ugradnja.
Svako dobro
Post Reply