Izrada kuhinje- problem...:(

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Stefan117
Majstor početnik

Izrada kuhinje- problem...:(

Post by Stefan117 »

Pozdrav svima...
Pre svega da cestitam svima Novu Godinu i Bozicne praznike koji slede, sve najbolje., i da sto vise bude posla da se radi u ovoj godini...!!:) :part::part::part:

Ovako., hteo bih u skorije vreme da odradim kuhinju kod mene, e sad problem je prostor koji imam., jedna strana zida je zakosena (i to bas ona koja ne treba da bude :forbannad: ) a i prostor nije nesto veliki...
Ovako izgleda gledano od gore
Image

Otprilike raspored neki cevi za slavinu, odvod, rupa za ventilaciju(aspirator), itd....
Image
Image

E mene bi sad interesovali predlozi neki vasi kako bi moglo da se odradi, koji elemenat gde i ostalo., a najvise oko tog coska kako i sta jer mi je tu bas u pravcu rupa za aspirator, a cevi od tog ugla udaljeni (na levo) 105cm.., nekako mi to sprceno sve, ne znam kako bih mogao da izvedem sve...:( a i znam da izmedju grejne ploce i sudopere treba razmak bar 60cm, pa mi sad to predstavlja jos veci problem...:( :arg:

Molim za predloge i pomoc...

Veliki pozdrav svima...!!
Last edited by Stefan117 on 02 Jan 2013 14:24, edited 1 time in total.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Naisao sam na ovo...
http://www.namestajcane.co.rs/galerija/ ... ona_GR.jpg
koliko je dobro da se stavi tamo grejna ploca-sudopera...???, mislim na takvu razdaljinu...

...ili sta mislite da u mom slucaju stavim el.sporet ovako...
http://media.novas-mil.com/2011/02/07-Karmen.jpg

Pozdrav...!!
Last edited by Stefan117 on 02 Jan 2013 14:52, edited 1 time in total.
darkoknez
Majstor početnik

Post by darkoknez »

ako stavljaš šporet u ugao kao na slici gubiš mnogo na prostoru. elemenat treba da bude 100 * 100. možda ti je bolje ovako nešto
Image
ovaj ugaoni element je 85*85. taman da se uklopi grejna ploča.
Last edited by darkoknez on 02 Jan 2013 23:10, edited 1 time in total.
era
Majstor početnik

Post by era »

Kao prvo Srećna Nova goina i Božićni praznici,
A što se tiče kuhinje nije mi jasno onaj zid sa prozorom je li on deo koji može da posluži, i kakvog ti je oblika kuhinja, da li je na Г iliП, ili je u jednoj ravni.
To je prvo, e ako onaj zid sa prozorom pripada kuhinji, on je idelalan za šporet., iako je zid kriv, to nije problem, možda malo skuplja varijanta, ali ja sam mali prostor iskoristio tako što sam posebno uzeo rernu, a posebno ringle i to domino konbinaciju (dve ringle) i poređao ih po dužini, pa mi je radna ploča u tom deli 35 cm dubine i 140 cm dužine, to možeš i ti iskombinovati, ispod prozora, a razliku od 25 cm možeš da kompenzuješ tom kombinacijom.Image.
Sliku moje kuhinje ću okačiti verovatno danas ili najkasnije sutra.
Ima tu da se kombinuje kolko ti volja, samo polako i strpljivo.
Last edited by era on 03 Jan 2013 08:12, edited 1 time in total.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Izvinjavam se ako me niste dobro razumeli., al bice el. sporet ipak, a on je 50x55 cm...

Da to sto je na slikama to je deo koji bih da iskoristim za kuhinju.., a kuhinja bi isla u G... Evo ovako jedna skica kako izgleda prostor....

Image

Ako mogu neki predlozi, slikovito bi bilo jos bolje...:):D

A ja cu ako mi nesto bude padalo na pamet da probam da nacrtam i da postavim ovde a Vi kazite vase kritike i slicno...!!

Hvala...
Pozdrav svima...!!
Last edited by Stefan117 on 03 Jan 2013 18:08, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jedino sto od pocetka ne kapiram je da li su ova dva zida kojih nema na 3D crtezima (250 cm i 180 cm pod pravim uglom) uopste zidovi, i ako jesu, gde su vrata? Na prvoj 3D slici se vidi neko parce za koje nisam siguran sta predstavlja na ovome od 180cm.

Ako nisu, vec je to otvoreno, sta je sa njihove druge strane, i da li planiras tu nesto (tipa sanka...)
era
Majstor početnik

Post by era »

Sa obzirom na uslove, nije ti mnogo tu prostora za igru, ali može se dobro iskoristiti, ja bih gledao da šporet bude ispod prozora i onda ti orvor za haubu nije potreban. Shodno tome i sudopera bi bila tamo gde si postavio da su ti cevi.
A taj kosi ćošak možeš da ispraviš ili dubljim elementom koji je do prozora, koji bi pokrio tih 25 cm viška koje se javljaju kod otvora pa bi imao dublji elemenat, mada bi tadamorao i ploču (ako ide klasična) sa spajaš od dve, što i nije najsrećnije rešenje ili da ozidaš donje elemente i onda izliješ ploču koju ćeš da šersvučeš materijalom ( sadima toliko toga i od iverice i medijapana) koji je oplemenjen.
Mislim da ti taj ćošak nije problem samo izbacuje klasičnu kuhinju već zahteva unikat.
Daj neku tvoju ideju pa da malo damo svoj komentar, jer moja ideja ti nije prihvatljiva, naravno to se poštuje.
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Da pod pravim su uglom, i kod tog gde je 180 cm su vrata i taj kao polu zid gde bih napravio kao sank neki...!! Kuhinja ima normalno sva 4 zida (stim sto ima ulaz i taj polu zid) :D, ja sam to malo obrisao na crtezima da se bolje vidi prostor, ne zamerite....:skratta:
Evo ovako...
Image
Image
Image

Ero, hvala na predlozima...!!
Pitanje., kako bi para "izlazila" ako nema aspiratora tj ako je sporet pored prozora., nebi ostajala u kuhinji-kuci...???

Nesto mi pade na pamet sad, videcu ako uspem da iscrtam to sto sam hteo pa da pogledate...:):D

Pozdrav...!!
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Evo ovako sam zamislio nesto., da nekako taj visak izvucem ovako, sa nekom policom koja ce poceti sa tim viskom tj 25cm sirinom i do kraja ici maltene do 0., i tako dobijem prav ugao kod tih zidova....
Image

Nju bi stavio na ledja d.elemenata tj korpusa ili na kraju ploce od gore...Tako nekako mi palo na pamet :) ne znam dal sam lepo objasnio i da li cete me razumeti.., ali sta mislite o toj nazovi ideji...???:D

I ako moze odgovor na moje pitanje za paru iz prethodnog posta...??

Pozdrav...!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Nije ti to veliki problem. Napravi gornje elemente normalno, samo sa trapezastim stranicama, da budu gore par santimetara sire prema nazad. Spusti visak, pa izmeri koliko je odstupanje od zida na visini jednog elementa. Isto i sa donjim elementima, samo sto bi oni zbog fiksne sirine radne ploce bili uzi sa donje strane pozadi.
caca
Majstor

Post by caca »

Bice kriva kuhinja :smejanje:
Stefan117
Majstor početnik

Post by Stefan117 »

Pezzo, mislim da te nerazumem bas najbolje...:( moze li "slikovito"...??:rodna:
Bice kriva kuhinja :smejanje:
Znam znam...:D

Evo jos neka slika kako sam ja to bio zamislio...
Presek police te....
Image

Presek sa elementima....
Image

Sta mislite, valja li sto...???:D
era
Majstor početnik

Post by era »

Ideja o polici je ok, ali ja tu ne bih kratio donji deo, već bi produžio koepus do zida, a ploču pošto je standard dubine 60 cm nadomestio policom,a to pričam iz iskustva da u kuhinji nikad dosta prostora za svašta nešto, a taj ćošak oki se povećava u donjem delu će znažiti puno, a i žena će da te voli posle toga, jer će imati više prostora za šerpe, bar je moja takva bila kad sam odradio kuhinju, izvini što nisam pokačio slike, nisam stigao da slikam kuhinju (praznici).
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

...obrisao, objasnjenje je u mom sledecem postu.
Last edited by Pezzo on 05 Jan 2013 20:08, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Pezzo, pogledaj prvu sliku u temi ponovo. Mislim da nisi dobro shvatio sta coveka muci.
Post Reply