Udubljenje na podu
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
Udubljenje na podu
U hodniku na tromedji izmedju kupatila i dve sobe postoji udubljenje u podu. Na podu je prvo postavljen brodski pod, a preko njega parket. Nekada je pukla cev i poplavila taj deo hodnika, pa je brodski pod istrulio i napravilo se udubljenje.
Potrebna pomoc oko sanacije istog jer cerkica samo sto nije prohodala i to mi predstavlja proble. Da ne pominjem prasinu koja izbija.
Planiram da dignem parket, lepo ocistim, pa nekakvom smesom lepka i piljevine uz dodavanje i neceg krupnijeg napravim 'ravnajuci sloj' pa vratim parket. S' obzirom da zivim u iznajmljenom stanu, potrebno mi je sto jeftinije resenje.
Unapred hvala na savetima.
Potrebna pomoc oko sanacije istog jer cerkica samo sto nije prohodala i to mi predstavlja proble. Da ne pominjem prasinu koja izbija.
Planiram da dignem parket, lepo ocistim, pa nekakvom smesom lepka i piljevine uz dodavanje i neceg krupnijeg napravim 'ravnajuci sloj' pa vratim parket. S' obzirom da zivim u iznajmljenom stanu, potrebno mi je sto jeftinije resenje.
Unapred hvala na savetima.
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
- peradetlic
- Majstor majstora
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
Jedino dobro i trajno resenje je da se sve zameni. Ovo je zgrada u paviljonima (prve zgrade na NBG-u). Parket na tom delu takodje nije idealan, vec je i on sa donje strane iskrzan tako da jedino resenje je da se ponovo napakuje preko necega sto ce ga prilepiti. Pur pena zvuci kao najjeftinije resenje. Verovatno se moze ubaciti i nekih dascica na mestima gde je najveca rupa. E sad, u kom trenutku pakovati parket preko, posto se pur pena siri, verovatno kada se stvrdne i na neki nacin izvrsi ravnanje.
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
Meni se cini da ce ti ipak biti najjeftinije i najjednostavnije da pocupas taj stari brodski pod i da stavis umesto njega ili obicne daske ili novi brodski pod, pa posle slazi parket preko.
Koliko sam ja ukapirao tu i nema stafni, vec je brodski pod direktno stavljen na kosuljicu.
Tih 2.25 kvadrata ne verujem da ce te kostati nesto ozbiljno (na brzinu izguglah i 2 kvadrata brodskog poda bi trebalo da su reda 12-13 evra, a dasaka jos manje).
A bojim se da ce krpljenje pur penom, ovim, onim... na kraju kostati vise i biti losiji posao.
Koliko sam ja ukapirao tu i nema stafni, vec je brodski pod direktno stavljen na kosuljicu.
Tih 2.25 kvadrata ne verujem da ce te kostati nesto ozbiljno (na brzinu izguglah i 2 kvadrata brodskog poda bi trebalo da su reda 12-13 evra, a dasaka jos manje).
A bojim se da ce krpljenje pur penom, ovim, onim... na kraju kostati vise i biti losiji posao.
Tu bi ja prvo video sa gazdaricom da joj predočiš šta moraš da uradiš, pa bi onda podigao parket i poslagao daske, pošto ionako ide parket preko, malo lepka i gotovo, to ti je najjeftinije rešenje, ali vidi ako treba da se skine i veći komad od 1,5 x 1,5 kolko je navedeno, samo nemoj da tražiš perfekciju jer ćeš onda ko i ja da kreneš od male rupice a da završiš sa celim podom i novim parketom. Nego brzo , jeftino i efikasno rešenje, ,, a tu ti je i "blizu" i veliki izbor radnji gde možeš jeftino nabaviti to što treba, sve ukupno ne bi trebalo da košta oko 3000 - 4000 hiljadarke.
Naravno u cenu je uračunato i pivo.
Naravno u cenu je uračunato i pivo.
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
Mene plasi pakovanje parketa na daske, jer je i parket sa donje strane jako los i nebi lezalo ravno. Zato sam mislio nekakav lepak + piljevina + veci komadi otpadne daske (da se popune vece rupe). Cak sam razmisljao i o nekakvim gradjevinskim lepkovima. Skoro sam sa nekim lepkom popunjavao supljine posle zamene prozora, kada se osusi lici na beton.
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
Пиљевине 4 цемента 1, а може и пиљевине 3 а цемента 1.
А може и све што је приближно томе.
Некад ( пре 40-50 година су на тајначин рађени подови по којима се газило. Још је додавана боја да не буде сиво од цемента. Икад се осушио бетон (јер је то уствари бетон само уместо шљунка имаш пиљевину) Премаз фирнајзом - да би могло лепо да се опере а да не упија воду и не праве се флеке.
Успут, да питам постоји ли још онај"млечни ресторан ""БАÐ "" у старим павиљонима?
Био је то јединствен млечни ресторан. Свих пића је било само млека ни за лек!
А може и све што је приближно томе.
Некад ( пре 40-50 година су на тајначин рађени подови по којима се газило. Још је додавана боја да не буде сиво од цемента. Икад се осушио бетон (јер је то уствари бетон само уместо шљунка имаш пиљевину) Премаз фирнајзом - да би могло лепо да се опере а да не упија воду и не праве се флеке.
Успут, да питам постоји ли још онај"млечни ресторан ""БАÐ "" у старим павиљонима?
Био је то јединствен млечни ресторан. Свих пића је било само млека ни за лек!
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
- TalicniTom
- Zarezivač olovaka
Nije mi poznat restoran BAR, slabo posecujem "mlecne restorane", osetljiv sam na gluten. 
Da li mogu pakovati parket odmah na svez "malter" ili moram cekati da se osusi pa da lepim. Sigurno je i parket na tom delu delimicno istrulio odozdo, pa mislim da lakse izravnjao ako bih pakovao na svez malter.

Da li mogu pakovati parket odmah na svez "malter" ili moram cekati da se osusi pa da lepim. Sigurno je i parket na tom delu delimicno istrulio odozdo, pa mislim da lakse izravnjao ako bih pakovao na svez malter.