Sark koje se lome...

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Nole1
Precizni šegrt

Sark koje se lome...

Post by Nole1 »

Treba da napravim polusto koji kad se otvori treba da bude u ravni sa delom koji je fiksiran na zid a kad se zatvori treba ili stona ploca ili fiksni deo da zatvore ono drugo tako da se dobije jedna celina bez lomljenja i uglova izmedju. Da li neko zna da li postoje takve sarke i gde se mogu naci? Hvala.

Ko pita ne skita.
Misko
Pred-majstorsko zvanje

Post by Misko »

Pogledaj u fer-shopu, ljudi su zastupnici za Hettich, akoliko se sećam, da sad ne gledam katalog naćićeš kod njih takav okov.Ah da adresa http://www.fer-shop.com/.

Pozdrav Misko.
Last edited by Misko on 04 Apr 2008 19:38, edited 1 time in total.
Nole1
Precizni šegrt

Post by Nole1 »

Uze mi pitanje iz usta. Upravo htedoh da pitam isto. Kako se zovu te sarke. Da ne ispadnem budala kad budem pitao. Isto takav sto treba i ja da napravim samo da bude poluelipsa.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Sta uradi sa ovim sarkama?
Nole1
Precizni šegrt

Post by Nole1 »

Nasao sam sarke koje se lome tamo na tom sajtu ali cena je ludilo. Od moje kalkulacije za izradu tog polistola u toj varijanti nema nista. Probao sam sa obicnim sarkama za kuhinjska vrata. Pojavljuje se neki razmak od 3-4 milimetra i u visini i u razmaku izmedju nosaca stola i samog stola ali sta je tu je. Sliku cu vam pokazati kada lakiram. Nema lepih dana da se susi lak. Pozdrav.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lak se bolje susi kad dani nisu lepi. Najbolje vreme za lakiranje je kad pada kisa (naravno pod uslovom da ne lakiras napolju), a temperatura je oko 20-tak stepeni.
Pri visokoj vlazi lak se susi mnogo ravnomernije, nego kada je vazduh suv i temperatura visoka. Problem nastaje zato sto se povrsinski sloj laka osusi jako brzo, i onda ne dozvoljava da se dublji slojevi normalno suse. Ovo jedino ne vazi za dvokomponentne lakove, mada ni njima ne prija visoka temperatura.
Post Reply