Trebao bi savjete vezano za kuhinju i trep

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
Almirko
Šegrt

Trebao bi savjete vezano za kuhinju i trep

Post by Almirko »

Obzirom da ovdje ima puno stolara, da krenemo od njihovih savjeta :) Projekat je kuhinja i trepezarija za mene... dosadašnje radove smo radili otac i moja malenkost, slike su starije...
Radi orjentacije jedna topografsla
Image

Evo kako izgleda kuhnja i boja plocčica...
Image

Pogled iz kuhinje na kontra stranu, paket jasen inače po čitavoj kući....ovdje je ispao tamno ali nije znate da je jasne svijetao...
Image

Kuhinju sam planirao da ide na U, ovaj ulaz od kuhinje da pregradim na pola kao šank..a što se tiče trepezarije tu sam planiroa sećiju isto na U i u sredini sto..

To je ovako najgrublje što može, prvo što me interesuje je koja bi se najljepše boja uklopila na ovo postojeće...

Å to se tiče ostatka kuće imao sam neka starija vrata kao mahagoni pa sam to morao iskoristiti a nparavio sam nove štokove ofarbao u neku nijansu sl vratima i to sad izgleda ovako, slika je malo lošija
Image

Da krenem šta mislite koja bi mi boja godila? koji model stil i tako, da krenm od nečega :)
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Almirko wrote:Da krenem šta mislite koja bi mi boja godila? koji model stil i tako, da krenm od nečega :)
Pitaj ženu prvo!:D
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Тешко да ћеш наћи једно исто мишљење или бар слично . Да дође ту 100 нас столара даће ти 100 предлога и 300 идеја .
јзбор боје и дезена по мени је ствар корисника кухиње и вас укућана .
Oxymoron
Šegrt

Post by Oxymoron »

Da se ja pitam :-) ja bi kuhinju pravio na L ( lijevi zid, ovaj zub gdje cijevi izlaze i tamo gdje je voda)...i bez sanka
100put crtaj, jednom prodaj
Almirko
Šegrt

Post by Almirko »

Prilikom gradnje sam već predodredio gdje bi trebali da budu neki vitalni elementi :)

- Gdje je stolica, ide šporet, (inače tu se kuhinja širi na 80cm, tako da je udbljenje 80cm, ako bude ploča 60cm taj dio skoro da se neće ni vidjeti)
Do šporeta je prozor tako da se dalje nastavlja radni sto....
- Gdje stoji električar :) u ćošku ide sudoper a lijevo dalje ide perilica tu je ostavljeno odvod,
Sumnjam da frižider može stati tako da će on vjerovatno morati ići skroz na lijevu stranu do cijevi...dalje se nastavlja nešto.... neznam ni ja sam?
I na kraju se završava sa šankom tako da sa lijeve strane pored radijatora bude ulaz...

Tako sam planirao i ostavio odvode, dovode vode struje i sl...
Post Reply