pneumatski pistolj za eksere
- miloscale
- Majstor majstora
pneumatski pistolj za eksere
ljudi el znate gde ima da se nadje neki pneumatski pistolj ali za eksere ne za klamarice naravno jeftin posto ja to nekoristim ali mi treba da odradim jedan posao pa posle neke stoi pa ako zatreba tu je jer nebih davao neke velike pare kao sto su bea ili makitin ili tako nesto pa da mi bzv stoi
Jel mislis bas na velike eksere, ili na "brad nails" odnosno one tanke eksercice sto su pakovani ko klamerice?
Ovaj prvi nisam video.
Ovaj drugi ima u woby-ju, cak ga i imam, mada nije ni zasta. Jedino ako radis nesto gde izgled uopste nije bitan. Nikako ne mozes da mu nastelujes onaj "pimpek" koji udara ekser. Ili ga ne ukuca do kraja, ili se ukopa i pimpek u drvo, to jest ostavi ozbiljno vidljiv trag. U sustini zavisi od toga kako si stisnuo okidac, sto ne bi smelo da se desava.
Ovaj prvi nisam video.
Ovaj drugi ima u woby-ju, cak ga i imam, mada nije ni zasta. Jedino ako radis nesto gde izgled uopste nije bitan. Nikako ne mozes da mu nastelujes onaj "pimpek" koji udara ekser. Ili ga ne ukuca do kraja, ili se ukopa i pimpek u drvo, to jest ostavi ozbiljno vidljiv trag. U sustini zavisi od toga kako si stisnuo okidac, sto ne bi smelo da se desava.
Nisi dobro gledao, imas kod pneumatski alati, strana 9 drugi po redu.Kosta 2800 din. u plasticnom koferu.Mozes ihmiloscale wrote:e to mi treba u wobiu sam gledao na sajtu nisam mogao da nadjem
zvati i telefonom.Vilagerov je isti, ali kosta 3500 din. u kartonskoj kutiji. Municija je ista.
Imam takav, ali ga nisam probao tako da ne mogu dati neki komentar.
Hajde da malo dignem ovu temu (nije baš ni tako stara).
Na donjem linku je pištolj na komprimirani zrak za zabijanje čavala.
http://www.metabo.com/Product-catalogue ... 483.0.html
mene zanima do max duljine čavala 60 mm
Pošto s tim alatima (općenito na komprimirani zrak) nemam iskustva postavio bih jedno po mom mišljenju vrlo važno pitanje na koje nisam našao odgovor čitajući slične teme
Da li pištolj evo npr. od Metaba koristi isključivo čavle koje proizvodi Metabo (ili netko za njih) ili je to standardizirano pa može bilo kojeg proizvođača? Drugim riječima ako je pištolj metabov, moraju li biti i čavli?
Na donjem linku je pištolj na komprimirani zrak za zabijanje čavala.
http://www.metabo.com/Product-catalogue ... 483.0.html
mene zanima do max duljine čavala 60 mm
Pošto s tim alatima (općenito na komprimirani zrak) nemam iskustva postavio bih jedno po mom mišljenju vrlo važno pitanje na koje nisam našao odgovor čitajući slične teme
Da li pištolj evo npr. od Metaba koristi isključivo čavle koje proizvodi Metabo (ili netko za njih) ili je to standardizirano pa može bilo kojeg proizvođača? Drugim riječima ako je pištolj metabov, moraju li biti i čavli?
Ne druzim se preterano sa heftalicama, ali iz nekog iskustva sa onim rucnim, prvo proveri da li su vrste municije koje taj pistolj moze da trosi relativno lako dostupne. Sa ekserima najcesce nema problema, ali klanfice su te koje zezaju.
Generalno sve su to standardne dimenzije, ali se do nekih lako dolazi (recimo pravi neka fabrika u komsiluku), a neke je jako tesko pronaci. Barem je tako sa rucnim, moguce je da je situacija drugacija kod pneumatskih.
Ja imam neku rucnu, koja spada u solidnije, ali je gotovo nemoguce da ovde pronadjem njenu municiju (ko mi kriv kad sam je dovlacio iz Singapura
).
Generalno sve su to standardne dimenzije, ali se do nekih lako dolazi (recimo pravi neka fabrika u komsiluku), a neke je jako tesko pronaci. Barem je tako sa rucnim, moguce je da je situacija drugacija kod pneumatskih.
Ja imam neku rucnu, koja spada u solidnije, ali je gotovo nemoguce da ovde pronadjem njenu municiju (ko mi kriv kad sam je dovlacio iz Singapura

Gde god nesto treba prikucati, a pogotovu kad toga ima dosta.
Recimo sa klanficama je koriste tapetari, stolari njima kucaju ledja na elementima, tankim ekserima postavljaju se pervajz lajsne, parket lajsne...
Bukvalno, gde god koristis ekser, pogotovu sa ovima koje su namenjene i za dugacke eksere (ekser od 5cm je sasvim pristojan).
Jedina nevolja je sa jeftinim varijantama. Imam jednu cini mi se Enehelovu (ili neki slican kinez), i problem je sto kad prikuca ekser, "cekic" to jest ono limce koje ga ukucava izadje jos jedno milimetar vise nego sto bi trebalo i ostavi trag u dasci. Naravno, mogucnost stelovanja ne postoji.
Drugar ima BEA i to je perfektno. Glava eksera je potpuno ravna sa povrsinom daske, a daska ni pipnuta.
Recimo sa klanficama je koriste tapetari, stolari njima kucaju ledja na elementima, tankim ekserima postavljaju se pervajz lajsne, parket lajsne...
Bukvalno, gde god koristis ekser, pogotovu sa ovima koje su namenjene i za dugacke eksere (ekser od 5cm je sasvim pristojan).
Jedina nevolja je sa jeftinim varijantama. Imam jednu cini mi se Enehelovu (ili neki slican kinez), i problem je sto kad prikuca ekser, "cekic" to jest ono limce koje ga ukucava izadje jos jedno milimetar vise nego sto bi trebalo i ostavi trag u dasci. Naravno, mogucnost stelovanja ne postoji.
Drugar ima BEA i to je perfektno. Glava eksera je potpuno ravna sa povrsinom daske, a daska ni pipnuta.
Meni je to uvek izgledalo interesantno, samo gledam gde bih sve mogao da ga upotrebim. Mene je zaintrigirao Bosch GSK 50.
http://www.takolako.rs/user/pneumatski- ... 0/item.jsp
http://www.takolako.rs/user/pneumatski- ... 0/item.jsp
- peradetlic
- Majstor majstora
baš teo da pitam za taj vilager dal neko ima danas ga gledao ima dva tipa pneumatskih ovde kod nas
manji 2900din sa jednom vrtom municije i veći 3900din može više vrtsta municije u njega kažu u prodavnici
treba nešto da presvlačim a stoji mi kompresor meiskorišten
da se nađe ne traži leba samo ako može da se radi sa njim
manji 2900din sa jednom vrtom municije i veći 3900din može više vrtsta municije u njega kažu u prodavnici
treba nešto da presvlačim a stoji mi kompresor meiskorišten
da se nađe ne traži leba samo ako može da se radi sa njim
za sve je kriv Toma Sojer