katanac
katanac
Pozdrav svima!
Å ta kažete na ovaj tip katanca za potrebe obezbeđenja garaže u kojoj će biti radionica sa alatom?
http://www.nauticpoint.net/index.php?op ... &Itemid=14 cena 4000din
Svestan sam činjenice da za pravog lopova nema dobrog katanca ali bih ipak hteo da se osiguram od onih očajnika koji bi probali da obiju sve i svašta u svako doba dana.
Da li je ovo bolje rešenje od klasičnog katanca tipa... http://www.elzettsu.rs/cilindri/2053.html
Cene su približno iste.
Molim za vaša cenjena mišljenja.
Å ta kažete na ovaj tip katanca za potrebe obezbeđenja garaže u kojoj će biti radionica sa alatom?
http://www.nauticpoint.net/index.php?op ... &Itemid=14 cena 4000din
Svestan sam činjenice da za pravog lopova nema dobrog katanca ali bih ipak hteo da se osiguram od onih očajnika koji bi probali da obiju sve i svašta u svako doba dana.
Da li je ovo bolje rešenje od klasičnog katanca tipa... http://www.elzettsu.rs/cilindri/2053.html
Cene su približno iste.
Molim za vaša cenjena mišljenja.
Ovo je interesantno zbog ugradjenog alarma.
Po sistemu: kad vidis da ima neki problem, predji na sledecu radionicu/garazu/auto... koji to nema.
Inace, oduvek su mi bili smesni katanci koji imaju bolcni (šip) od ne znam kakvog celika, a telo im je od mesinga ili neceg slicno mekanog.
Takodje, obrati paznju na konstrukciju samih vrata. Gomila ljudi stavi neki grdan katanac, a vrata mozes da podignes iz sarki maltene rukama, ili su sarke neke kilave, koje mogu da se odlome pajserom dok kazes ekser.
Po sistemu: kad vidis da ima neki problem, predji na sledecu radionicu/garazu/auto... koji to nema.
Inace, oduvek su mi bili smesni katanci koji imaju bolcni (šip) od ne znam kakvog celika, a telo im je od mesinga ili neceg slicno mekanog.
Takodje, obrati paznju na konstrukciju samih vrata. Gomila ljudi stavi neki grdan katanac, a vrata mozes da podignes iz sarki maltene rukama, ili su sarke neke kilave, koje mogu da se odlome pajserom dok kazes ekser.
Ako postoji mogućnost, najbolji alar je neki rot ili doga, pa kome se sviđa da bude "izgrickan" onda nek izvoli, naravno za takvu zaštitu je potrbno mnogo više brige i pažnje nego za katanac, ali je sigurnija. Pošto gde ima psa ima i sigurnosti,pogotovu akoje i dresiran da čuva dvorište onda je to najbolji alarm.
- maricaiivica
- Moderator
Ko je resio da obije nezaustavise ga ni cuvari Fort noksa.
http://www.zezas.me/2011/01/10-najbezbe ... svetu.html
http://www.zezas.me/2011/01/10-najbezbe ... svetu.html
Hehe stvarno ste dovitljivi! Psi i struja definitivno ne dolaze u obzir iz razloga što je garaža u dvorištu stambene zgrade gde i sam živim, i nije jedina, ima ih još desetak. Dobra stvar što je poslednja u nizu-u dnu dvorišta i tu niko ni ne zalazi.
Takođe postoji i kapija na ulazu u dvorište u koje ulaze samo vlasnici garaža i još par nas koji tu parkiramo tako da sa ulice nema šta sumnjivo da se vidi. Ipak bilo bi suludo da ostavim vrata takva kakva su i molim boga da obiju komšijinu
.
Kontao sam ovaj sa alarmom čisto ako se neko iz zajebancije odluči da obija pa da ga malo poplaši i ubije volju.
Takođe postoji i kapija na ulazu u dvorište u koje ulaze samo vlasnici garaža i još par nas koji tu parkiramo tako da sa ulice nema šta sumnjivo da se vidi. Ipak bilo bi suludo da ostavim vrata takva kakva su i molim boga da obiju komšijinu

Kontao sam ovaj sa alarmom čisto ako se neko iz zajebancije odluči da obija pa da ga malo poplaši i ubije volju.
- fizicki radnik
- Majstor početnik
Prvi je katanac za MOTORE (ili motocikle ).
Zakljucava kocioni disk na prednjem tocku.
Ne znam kako bi ga stavio na vrata - pa i od garaze.

Inace je odlicna.
Jedino sto lopovi podignu ceo motor i ubace u kombi.
Zakljucava kocioni disk na prednjem tocku.
Ne znam kako bi ga stavio na vrata - pa i od garaze.

Inace je odlicna.
Jedino sto lopovi podignu ceo motor i ubace u kombi.
Last edited by fizicki radnik on 30 Oct 2011 15:31, edited 1 time in total.
Чини ми се да је иако скупље од овог катанца ово најбоља варијанта:
alarmni uredjaj za tihu dojavu provale na mobilni telefon.
namena ovog uredjaja je za obezbedjenjeraznih objekata na terenu , bilo unutrasnje ili spoljasnje obezbedjenje.
nije potrebna mreza 220v
napajanje se vrsi iz bilo kog akomulatora od 12v, bilo koje jacine ,sto jaci duze ce raditi,
mora postojati mobilna mreza za karticu koja se stavlja u uredjaj.
dojava se vrsi na vas postojeci mobilni tel.
senzor ne reaguje na zivotinje, vrlo je kvalitetan i mogu se vezati neogranicen broj senzora.
lazne uzbune su svedene na najmanju mogucu meru.
uredjaj ima veliku prednost nad drugim uredjajima zato sto je mobilan i moze se premestati na razne lokacije i postaviti za 5 minuta u funkciju.
komplet sadrzi
uredjaj
1 senzor
5 metara kabla za vezu sa senzorom
kabli sa prikljucnim klemama za akomulator.
i dodatak mrezni trafo za napajanje preko mreze 220v u slucaju da se koristi za kucne potrebe gde ima mreze 220v, tako da dobijate multifuncionalni alarmni sistem
alarmni uredjaj za tihu dojavu provale na mobilni telefon.
namena ovog uredjaja je za obezbedjenjeraznih objekata na terenu , bilo unutrasnje ili spoljasnje obezbedjenje.
nije potrebna mreza 220v
napajanje se vrsi iz bilo kog akomulatora od 12v, bilo koje jacine ,sto jaci duze ce raditi,
mora postojati mobilna mreza za karticu koja se stavlja u uredjaj.
dojava se vrsi na vas postojeci mobilni tel.
senzor ne reaguje na zivotinje, vrlo je kvalitetan i mogu se vezati neogranicen broj senzora.
lazne uzbune su svedene na najmanju mogucu meru.
uredjaj ima veliku prednost nad drugim uredjajima zato sto je mobilan i moze se premestati na razne lokacije i postaviti za 5 minuta u funkciju.
komplet sadrzi
uredjaj
1 senzor
5 metara kabla za vezu sa senzorom
kabli sa prikljucnim klemama za akomulator.
i dodatak mrezni trafo za napajanje preko mreze 220v u slucaju da se koristi za kucne potrebe gde ima mreze 220v, tako da dobijate multifuncionalni alarmni sistem
Дођох, видех, побледех