pitanje za vlasnike obrta

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
RUSTIK
Precizni šegrt

pitanje za vlasnike obrta

Post by RUSTIK »

postoji li kakav propis kakva treba biti radionica.. otvorio bih obrt u kojem bi radili ja i brat...
a nemogu nigdje pronaci kave uvjete traze mislim za struju,sanitarni cvor,dozvole kojekakve.....
ako ko ima ikakvu smjernicu,bio bih mu zahvalan :stolt: :stolt:
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Idi u obrtničku komoru i dobiti ćeš konkretne informacije, da ti tu ne naklapamo jer se propisi mijenjaju svako malo!
RUSTIK
Precizni šegrt

Post by RUSTIK »

:tummenupp::tummenupp:
tomislavm
Majstor

Post by tomislavm »

RUSTIK wrote:postoji li kakav propis kakva treba biti radionica.. otvorio bih obrt u kojem bi radili ja i brat...
a nemogu nigdje pronaci kave uvjete traze mislim za struju,sanitarni cvor,dozvole kojekakve.....
ako ko ima ikakvu smjernicu,bio bih mu zahvalan :stolt: :stolt:
Prvo pitanje je da li imate završenu školu za stolara brat ili ti.

Ako imate onda možete krenuti u otvaranje obrta, a kako je stolarija tzv. "vezani obrt" morati ćete zadovoljiti i određene uvjete.
Mislim da su ti uvjeti dosta jednostavni i da tu ne bi smjelo biti nikakvih problema, za detalje pitaj u lokalnoj obrtničkoj komori.

Ako nemate završenu školu, otvorite d.o.o, za to vam ne trebaju niti uvjeti niti škola i po meni je puno bolje od obrta.
RUSTIK
Precizni šegrt

Post by RUSTIK »

imam zavrsenu skolu za stolara,i radno iskustvo od 8 godina....
mene je vise zanimao onaj tehnicki dio vezan za radionu
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Proveri u pravilima njihovim ,ako ćete pitati dali imaš mašine ! pa recimo koliko kilovata troše u radu itd ili navedeš hoby alati male snage .... Jer industriska struja i trofazna moraju ili nemoraju da ti budu u većoj upotrebi. To je nova linija onda i uvođenje novog brojila i tarifa će ti biti jeftinija ili skuplja al to zavisi od potrošnje tu imaš neke granice i mere u potrošnji elektr.energije ! Mada struju moraš da imaš posebno siguran sam !
Dva put zine , a tri put slaže
Post Reply