KOMBINIRKA jela stil vs bugarka
KOMBINIRKA jela stil vs bugarka
Nameravam kupiti jos jednu kombinirku (tipa abrihter 41) pa me zanimaju jeftinije varijante i iskustva sa njima.
Da li neko poseduje bugarsku jakorudu ili ZMM ili neku od JELA Still (iz vrnjacke banje ja mislim) i kakva su iskustva sa njima?
Da li nova vredi 3000 evra ili ne?
Sta je vas predlog?
Unapred zahvalan
Da li neko poseduje bugarsku jakorudu ili ZMM ili neku od JELA Still (iz vrnjacke banje ja mislim) i kakva su iskustva sa njima?
Da li nova vredi 3000 evra ili ne?
Sta je vas predlog?
Unapred zahvalan
ja sam pazario bugarku pre par godina www.stolarskaradionica.com/forum/viewtopic.php?id=162
imam bugarku kombinirku KP321 (zadnji voz pred embargo) vise nego zadovoljan
letos sam uzeo frezer / cirkular u Jela stil, takodje zadovoljan, trazio sam da mi pojacaju motore na 3.3 i dodali po dve brzine, izasla me je 1650 evra
ja mislim da vredi, Jela ima u prodaji i Yakoruda, kopiraju ih, solidno, i sto je vaznije jeftinije prodaju
bio sam kod njih, video ponudu
- bugarka ima npr. "not aus" prekidac (motori staju u roku od 3-4 sekunde), ovde ima takav prekidac ali nema tu funkciju, na Jelinim masinama su bile neobradjene ivice - ostre da se iseces / druge razlike nema i ovo su sitnice
letos sam uzeo frezer / cirkular u Jela stil, takodje zadovoljan, trazio sam da mi pojacaju motore na 3.3 i dodali po dve brzine, izasla me je 1650 evra
ja mislim da vredi, Jela ima u prodaji i Yakoruda, kopiraju ih, solidno, i sto je vaznije jeftinije prodaju
- bugarka ima npr. "not aus" prekidac (motori staju u roku od 3-4 sekunde), ovde ima takav prekidac ali nema tu funkciju, na Jelinim masinama su bile neobradjene ivice - ostre da se iseces / druge razlike nema i ovo su sitnice
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Za te bugarke sam chuo nego kakve su sto se tiche preciznosti?pajja wrote:imam bugarku kombinirku KP321 (zadnji voz pred embargo) vise nego zadovoljan
VELIKE tajne MALIH majstora
- vladapvlvc
- Samostalni majstor
Tu se slazem da je vecina stvari do choveka,ali dosta zavisi i od alata(znash ono bez alata nema zanata)Pitao sam za preciznost jer je moj drugar stradao sa mio standard prosle godine,uz sva moguca stelovanja testera mu je "bacala"Problem je reschio sa skidanjem glave i noshenjem na obradu kod strugara schto uopshte nije jeftino.pajja wrote:kao i svaka druga masina
uostalom sve je do tebe, tvog oka i tvoje preciznosti
mozes sve da podesis
- svaki firung i svaku plocu / mislim na nagib da bi bilo na vinkl za ablihter, na cirkular da materijal ide paralelno sa testerom itd
VELIKE tajne MALIH majstora
- vladapvlvc
- Samostalni majstor